vratile se praznih ruku

Rukometašice Rudara upisale dva poraza za vikend u Splitu

| Autor: Branko Biočić
Ana Jajčević (Foto ŽRK Rudar)

Ana Jajčević (Foto ŽRK Rudar)


Rukometašice Rudara gostovale su za vikend u Splitu gdje su u subotu protiv Splita 2010 odigrale prvenstvenu, a dan kasnije i kup utakmicu. Prvenstveni susret izgubile su s golom razlike 26:25 (11:10), a u kup utakmici kombinirana ekipa poražena je s 31:25 (14:15).

Labudice su loše otvorile prvenstvenu utakmicu, u 18. minuti na semaforu je bilo 8:3 u korist domaće ekipe, ali su do kraja prvog poluvremena Labinjanke smanjile na gol zaostatka. U drugom poluvremenu bila je ravnopravna utakmica, igralo se gol za gol. U 55. minuti bilo je 24:24 i ušlo se u egal završnicu. Split tada postiže dva gola, što do kraja »labudice« nisu uspjeli nadoknaditi, iako su imale zadnji napad za poravnanje. Najefikasnija je bila Ana Jajčević s 13 golova, zatim Natali Zahtila sa 6, Nataša Miočinović dala je 4 gola, a Allsu Đuzel i Ivana Vrkić postigle su po jedan gol. U nedjelju je u kup utakmici, u kojoj je trener Diego Datos priliku dao mladim igračicama koje inače imaju manju minutažu, Split 2010 slavio 31:25. Rudar se dobro držao do 40. minute, kad Splićanke rade osjetniju razliku koju održavaju do kraja. Golove za Rudar u toj utakmici dale su Anika Marić i Anastasija Malić po 5, Ema Osmić 4, Matea Peršić i Adriana Benazić po 3, Karla Šegota 2 te Natali Zahtila, Tea Bradanović i Nikol Kremer po jedan. Treća vratarka Nika Kamenar sakupila je 11 obrana.

- Šteta za prvenstveni poraz jer smo stvarno dobro igrale, a u zadnjih deset sekundi imale smo napad za bod, ali nismo uspjele postići gol nakon što je trener Datos sazvao time out. Osim samog početka utakmice igrale smo vrlo dobro, igralo se gol za gol. Ako tako nastavimo, neće biti problema ostati u ligi. Kup utakmica nije nam bila važna pa u igru uopće nismo ulazile Natali Zahtila, golmanica Pavić i ja, a na tribini su ostale Doris Belušić, Alsu Đuzel i golmanica Ugrin. Trener nas je poštedio i odmorio za važnije prvenstvene utakmice koje slijede pa su priliku dobile mlade igračice, a i Split je igrao s drugom ekipom. Sada moramo dobiti u subotu Koku - rekla nam je po povratku u Labin najbolja igračica Rudara Ana Jajčević.

U subotu u 19 sati u Labin dolazi Koka iz Varaždina pa će Labinjanke pokušati doći do novih prvenstvenih bodova. Od sredine na dolje ljestvica je prilično bodovno zgusnuta. Koka je 8. s 11 bodova, a Rudar koji ima devet bodova, koliko Zamet i Sesvete, je na 9. mjestu i u slučaju pobjede poravnat će se s Kokom. Osijek ima bod manje od Rudara, Zameta i Sesveta pa se do kraja prvenstva očekuje velika borba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater