pokazati karakter

Prvoligašice Rudara sutra gostuju u Bjelovaru: Cilj je odigrati taktički odgovorno i disciplinirano

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Foto ŽRK Rudar)

(Foto ŽRK Rudar)


 Rukometašice Rudara su se proteklog vikenda vratile sa važnim bodom iz Rijeke gdje su sa ekipom Zameta na gostujućem terenu odigrale bez pobjednika rezultatom 29:29. U subotu, 16. ožujka u 20 sati gostuju u Bjelovaru kod istoimene ekipe. Trener Diego Datos kratko se osvrnuo na utakmicu proteklog vikenda i najavio subotnje gostovanje u Bjelovaru.

Ostale dužne

- Utakmica sa Zametom je, kao i prema očekivanjima, bila teška i psihički i fizički. Ulog u toj utakmici je bio velik. Svaka ekipa bi eventualnim porazom bila u teškoj situaciji. Nama je bod dobar, održali smo bodovnu prednost nad Zametom. To nam je bitno jer mi još nismo upisali bodove zbog odustajanja ŽARK Splita od natjecanja, a Zamet je, tako da je naša prednost još opipljivija. Šta se tiče same utakmice odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme i na poluvremenu imali određenu prednost.

Međutim u drugom dijelu nije dosta toga štimalo. Energetski smo pali pogotovo u obrani, a i u napadu su nam se dogodile tehničke greške koje su nam uzele mirnoću i dopustile Zametu da se vrati u utakmicu. Meni je kao treneru jasan pad. Ima tu opravdanja. Puno je djevojka bilo na terapijama i lošije se treniralo u protekla dva tjedna baš iz tih razloga. Na kraju, podjela bodova je vjerojatno i najpravedniji ishod. S druge strane, Bjelovar je ekipa iz samog vrha lige. Na domaćem terenu smo protiv njih odigrali desetkovani ozljedama i nismo mogli pružiti veći otpor. Ostali smo dužni sami sebi i našoj publici. Sada idemo u Bjelovar popraviti dojam i odigrati maksimalno u skladu sa našim trenutnim mogućnostima.

U posljednje vrijeme igramo dosta dobar rukomet tako da ima mjesta optimizmu. Nama je cilj odigrati taktički odgovorno i disciplinirano te sa što manje tehničkih grešaka i ako tako bude možemo se nadati dobrom rezultatu - rekao je trener labinskih rukometašica Diego Datos.

Pokazati karakter

Leona Šumberac, srednji vanjski, također žali za propuštenom prilikom koja se nudila u Rijeci kod Zameta.

- U prvom smo poluvremenu pokazale dobru i karakternu igru te ostvarile prednost. Nažalost, loše smo ušle u drugo poluvrijeme, mali pad koncentracije i nekoliko tehničkih grešaka omogućile su protivnicama da dođu do lakih pogodaka iz kontre, što je na kraju rezultiralo najrealnijim ishodom, odnosno podjelom bodova. Sada gostujemo kod zahtjevnog protivnika, ekipe Bjelovara, koja zauzima visoko četvrto mjesto na ljestvici. Očekuje nas teška i borbena utakmica.

Moramo biti maksimalno angažirani od prve do zadnje minute, pokušati svesti tehničke greške na minimum i igrati jedna za drugu. Zadovoljne smo zalaganjem, motiviranosti i požrtvovnosti koje pokazujemo u posljednjim utakmicama, pa se nadamo da ćemo to pokazati i u subotu. U prethodnoj polusezoni protiv ekipe Bjelovara nismo pokazale svoje pravo lice, što želimo ispraviti u subotu i pokazati karakter. Cijeli tjedan se dobro pripremamo za utakmicu te motivacije i htijenja sigurno ne nedostaje - rekla je Šumberac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini