Ilustracija (Pexels)
Tjestenina je univerzalno voljena namirnica obzirom da se može pripremati na milijun načina i u milijun kombinacija. Može biti samostalno, glavno jelo, ili pak prilog mesu, povrću, i čemu god drugom zamislite.
Danas vam donosimo recept za sicilijanski specijalitet - paštu alla Norma - u kojoj se kombiniraju okusi malancana, pomidora i sira. Ako vam je dosadila carbonara ili bolonjez, ovo će biti idealno šareno i proljetno jelo za ručak.
Malancan narežite na ploške oko centimetar debljine i pržite na dobro ugrijanom ulju dok ne porumene i omekšaju. Potom izvadite na tanjur i začinite mješavinom začina.
U tavu ulijte ulje i na srednjoj vatri dodajte češnjak, čili i sol pa pecite dok češnjak ne počne mirisati. Onda dodajte pomidore, origano, sol i papar te prijajte pet minuta uz povremeno miješanje.
Dok se sastojci pirjaju, u lonac stavite vodu i posolite, a kad voda prokuha dodajte paštu.
Malancan narežite onda na trakice i ubacite ga na minutu u umak od pomidora, a onda dodajte ocijeđenu paštu i sve skupa promiješajte. Pri serviranju pospite peršinom ili bosiljkom te pecorinom. Dobar tek!
Izvor: Coolinarika