Kuhajte s glasom istre

Recept dana: Pašta alla Norma, specijalitet sa Sicilije

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Tjestenina je univerzalno voljena namirnica obzirom da se može pripremati na milijun načina i u milijun kombinacija. Može biti samostalno, glavno jelo, ili pak prilog mesu, povrću, i čemu god drugom zamislite.

Danas vam donosimo recept za sicilijanski specijalitet - paštu alla Norma - u kojoj se kombiniraju okusi malancana, pomidora i sira. Ako vam je dosadila carbonara ili bolonjez, ovo će biti idealno šareno i proljetno jelo za ručak.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 i pol kila malancana
  • maslinovo ulje
  • 2 žličice mješavine začina (npr. Vegeta)
  • žlica nasjeckanog češnjaka
  • čili i sol
  • sjeckana rajčica
  • origano
  • crni papar
  • 250 g špageta, linguina ili tagliatella
  • sol
  • žlica peršina ili bosiljka
  • 2 žlice naribanog pecorina

Priprema:

Malancan narežite na ploške oko centimetar debljine i pržite na dobro ugrijanom ulju dok ne porumene i omekšaju. Potom izvadite na tanjur i začinite mješavinom začina.

U tavu ulijte ulje i na srednjoj vatri dodajte češnjak, čili i sol pa pecite dok češnjak ne počne mirisati. Onda dodajte pomidore, origano, sol i papar te prijajte pet minuta uz povremeno miješanje.

Dok se sastojci pirjaju, u lonac stavite vodu i posolite, a kad voda prokuha dodajte paštu.

Malancan narežite onda na trakice i ubacite ga na minutu u umak od pomidora, a onda dodajte ocijeđenu paštu i sve skupa promiješajte. Pri serviranju pospite peršinom ili bosiljkom te pecorinom. Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini