Ilustracija (iStock)
Kad pomislite na idealan desert, malo je vjerojatno da vam padne na pamet kremasta torta od mrkve s ukusnom glazurom od krem sira. Ali s ovom slasticom s notom limuna u kombinaciji sa sočnim tijestom nikad ne možete pogriješiti.
Recepata za navodno najbolju tortu od mrkve ima bezbroj, ali malo ljudi zna ovu verziju, koja ovaj kolač dolazi u simpatičnom obliku: kao muffini. Savršene porcije, hit su ne samo na proslavi svakog dječjeg rođendana.
Za tijesto:
Za preljev:
Mrkvu prvo ogulite i naribajte na sitno, u međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Za tijesto mikserom izmiksajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom u kremastu smjesu. Pažljivo dodajte dva jaja jedno za drugim i miješajte na najjačem stupnju brzine. Dodajte brašno, prašak za pecivo, lješnjake i naribanu mrkvu te na laganoj brzini miješajte.
Napunite 12 kalupa za muffine i stavite peći oko 20 minuta. U međuvremenu pripremite glazuru od krem sira, šećera, vanilin šećera i limunovog soka. Gotove muffine ostavite da se ohlade, premažite glazurom od krem sira i svaki muffin po želji pospite nasjeckanim pistacijama. Dobar tek!
Izvor: homeby.katariina