Ilustracija (Pixabay)
Jeste li znali da brokula ima više proteina nego steak? Ovo je jelo idealno ako djeci želite "podvaliti" brokulu, a u kombinaciji s tjesteninom, tražit će se tanjur više.
Uz makronutrijente, brokula je iznimno vrijedan izvor vitamina i minerala - vitamina C, provitamina A, vitamina B6, pantotenske kiseline, riboflavina, kalcija, magnezija, željeza, fosfora i kalija.
Za pripremu ovog jela nije vam potrebno nikakvo veliko kulinarsko iskustvo, a pripremit ćete iznimno ukusan i zdrav obrok.
Sastojci za 4 porcije:
Priprema:
Pažljivo oprati brokulu i odvojiti cvjetove od stabljika. Stabiljke narezati i kuhati u dosta slane vode. Tako skuhane stabiljke pasirati u blenderu dok ne dobijete glatku i homogenu kremu. Po potrebi dodati malo vode od kuhanja. U međuvremnu staviti kuhati tjesteninu.
U tavi na malo maslinova ulja popržiti nasjeckani češnjak i ljutu papričicu te dodati cvjetove brokule, pirjati nekoliko minuta. Tjesteninu kuhati minutu, dvije manje nego što je naznačeno na pakiranju, ocijeđenu dodati u tavu, zajedno s kremom od brokule i cvjetovima, po potrebi dodati malo vode od kuhanja i sve dobro povezati.