Osmu godinu za redom

Ski klub Labin organizirao školu skijanja u Val Gardeni: Prednost domaće škole skijanja je u tome što NEMA JEZIČNE PREPREKE



I ove su zime, već osmu godinu za redom u organizaciji Ski kluba Labin, održani tečajevi škole skijanja u skijaškoj destinaciji zoni Val Gardena u Južnom Tirolu u Italiji. Ovo poznato talijansko skijalište ima 175 kilometara skijaškim staza koje su direktno žičarama, sa sustavom Sella Ronda, povezane s još oko 500 kilometara staza. U Val Gardeni je bilo šezdesetak članova kluba iz Labina, Zagreba i Rijeke, dok je školu skijanja pohađalo 26 djece.

Škola skijanja za sve uzraste djece

Održana je škola skijanja za sve uzraste djece, za početnike i napredne. Tečajevi škole skijanja su se održavali od 10 do 12 i od 13 do 15 sati, kao i individualni sati škole prije grupnog tečaja. Baza škole skijanja bila je na lokaciji Monte Pana, koja je svojom pozicijom i konfiguracijom, idealna za početnike zbog nekoliko početničkih žičara, malog snow parka za djecu, sunčane pozicije tijekom cijelog dana, te restoranom na dnu žičare.

- Zahvaljujući lijepom vremenu i dobro pripremljenim stazama te trudu učitelja skijanja, postignuti su veliki napredci kod većine polaznika tečaja u što su se sami uvjerili roditelji i prijatelji prilikom skijanja nakon tečaja. Prednost domaće škole skijanja je u tome što nema jezične prepreke, polaznici skijaju u grupama sličnog skijaškog znanja, tako da je i moguć ovako brz napredak u učenju skijaških tehnika u malom vremenskom roku, naročito kod djece jer uživaju skijajući sa svojom generacijom. Također, u isto vrijeme roditelji imaju vremena za sebe, svoje supružnike i prijatelje te na miru, dok su djeca u školi skijanja, mogu provoditi vrijeme na snijegu skijajući ili u nekoj drugoj aktivnosti. Tečaj skijanja vodili su licencirani učitelji skijanja iz Labina, i to Franko Brenčić i Vedran Biočić koji svake godine pohađaju učiteljske seminare radi obnove licence i znanja, te upoznavanja sa novitetima u skijanju i radu u školi skijanja, rekao je predsjednik Ski kluba Labin Denis Fable.

Ugodno skijanje i boravak na snijegu

Ova zona je izvrsna skijaška destinacija, a osnovne značajke zašto je to tako je duga tradicija skijanja na tom području, visoke nadmorske visine naselja ( od 1.300 do 1.500 mnv), zatim skijaške staze na idealnim visinama od 1.500 do 2.500 mnv) te samim time i kvalitetan, postojan prirodan i umjetan snijeg sa umjerenim negativnim temperaturama koje pružaju ugodno skijanje i boravak na snijegu. To su i glavni razlozi zbog čega Ski klub Labin baš na ovoj lokaciji održava tečajeve škole skijanja, jer je izvrsna za početnike ali i oni iskusni skijaši mogu unedogled skijati i istraživati nove staze.

Uz to u Val Gareni su prekrasni planinski gradići poput mjesta Ortisei, Santa Cristina i Selva za šetnju i sa velikom trgovačkom i ugostiteljskom ponudom. Ski klub Labin ujedno poziva sve članove i simpatizere kluba da podrže razvoj skijanja u Istri tako da dođu na amaterske utrke u veleslalomu koje će se održavati vikendima tijekom veljače i ožujka na skijalištima Piancavallo, Ravascletto i Krvavec gdje se mogu natjecati baš svi od djece do odraslih. Cilj ovakvih natjecanja koje organiziraju Zbor učitelja i trenera Istre i skijaški klubovi Istre je da se istarski amaterski skijaši druže i upoznaju sa atmosferom i osjećajem skijaškog takmičenja. (Branko BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater