IZ UMJETNIČKE ŠKOLE MATKO BRAJŠA RAŠAN U LABINU

Završetak školske godine uz glazbu i ples


Umjetnička škola Matko Brajša Rašan iz Labina završetak uspješne školske godine obilježila je ovih dana završnim koncertnim nastupima svojih učenika.

Zanimljive koreografije

Tako je publika u labinskome kinu mogla uživati u završnoj plesnoj predstavi "Tri praščića" u izvedbi učenika i učenica plesnog odjela matične škole u Labinu te Područnog odjela u Lovranu. Svakako treba spomenuti i članice plesne igraonice koje su svojim simpatičnim izvedbama upotpunile dojam. Koreografije su potpisali plesni pedagozi škole Melita Spahić Bezjak i Vitalij Klok. Kostimografkinja je bila dizajnerica Višnja Požar, a scenografiju je izradila Likovna radionica Iktin, na čelu s voditeljicom Alidom Blašković Koroljević. U osmišljavanju dijelova koreografija kao i same glazbe sudjelovali su i učenici. Korepetitor Hrvoje Puškarić je i ovaj put pokazao svoje skladateljsko umijeće.

- Za labinsku je Umjetničku školu ovo do sada najzahtjevniji projekt, kako po obimu koreografija, tako i po uključivanju glumačkog segmenta koji je bio nužan za realizaciju ove predstave, istaknula je ravnateljica škole Melita Lasek Satterwhite, a publika je to prepoznala i nagradila sve sudionike gromkim pljeskom i ovacijama. Publici se obratio i pročelnik Odjela za društvene djelatnosti BorjanBatagelj, istaknuvši zadovoljstvo svim do sada postignutim rezultatima škole, a pročelnica Plesnog odjela labinske Umjetničke škole Đenana Levak, izjavila je da se divi svemu što je ovo troje učitelja uspjelo odraditi s djecom svojim radom i entuzijazmom.

Podrška publike

U labinskom kinu, svoj su tradicionalni završni koncert održali i učenici Umjetničke škole Matka Brajše Rašana. U vrlo zanimljivo koncipiranom glazbenom programu, s ciljem predstavljanja svih odjela škole, nastupili su različiti ansambli, solisti i komorni sastavi, izvodeći repertoar u rasponu od klasične i suvremene sve do zabavne i plesne glazbe, a publika je zdušno podržala sve nastupe mladih glazbenika. Nastupili su Matija Vugriniček, Marko Levak, Mia Leko, Karlo Milevoj, David Vorano, Demian Kos, Goran Šime Stipanov, Niko Franković, Kvartet Bambići (Lana Bojić, Ivana Desović, Diego Božičević, Mateo Budaković), Veronika Pervan, Leonarda Giannini, AndySandić, David Mišon, Dino Peruško, TonkoPavičević, Rikardo Načinović, Adrian Mandić, Noa Mikuljan, Ivana Desović te Veliki orkestar škole. Njih su pripremili učitelji: Marijan Lincmajer, Olga Knapić, Sara Kalčić, Damir Dekanić, Aldo Foško, Kristina Puh Leko, Karmen Brajuha, Tonči Trinajstić i Tomislav Novak.

Ravnateljica Melita Lasek Satterwhite istaknula je da je ovo završetak još jedne uspješne školske godine koja će biti zapamćena po mnogim uspjesima, brojnim manifestacijama i vrhunskim rezultatima i nagradama koje su tijekom godine osvojili njeni učenici. Rad škole, a osobito vrijedne i nagrađene učenike i njihove učitelje pohvalio je u ime Grada Labina i pročelnik za Društvene djelatnosti Borjan Batagelj. (B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum