U 12 pulskih galerija

RELI PO GALERIJAMA Posjetitelji koji obiđu sve galerije dobivaju simboličnu Povelju za spas kulture

Galerije će posjetiteljima otvoriti svoja vrata od 17 do 22 sata i ponuditi im jedinstveno interaktivno umjetničko iskustvo. Reli po galerijama je prvo događanje u Hrvatskoj koje okuplja i mapira galerije u više gradova kako bi se promovirao rad galerijskih prostora i umjetnika koji u njima izlažu

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Reli po galerijama

Reli po galerijama


Treće pulsko izdanje kulturne manifestacije "Reli po galerijama" održat će se ove subote u dvanaest galerija u sastavu manifestacije Dođi u grad! – Vieni in città.

Galerije će posjetiteljima otvoriti svoja vrata od 17 do 22 sata i ponuditi im jedinstveno interaktivno umjetničko iskustvo. Reli po galerijama je prvo događanje u Hrvatskoj koje okuplja i mapira galerije u više gradova kako bi se promovirao rad galerijskih prostora i umjetnika koji u njima izlažu. Ono što je zanimljivo kod ove manifestacije je inovativan pristup obilaženju galerija, posjetitelji u galerijama skupljaju naljepnice koje lijepe na mapu i na taj način označavaju one koje su već posjetili, a posjetitelji koji obiđu sve galerije dobivaju simboličnu Povelju za spas kulture.

Raznoliki postavi

Manifestacija se otvara u Hrvatskom društvu interdisciplinarnih umjetnika u 17 sati, gdje posjetitelji mogu preuzeti svoje mape i nastaviti obilazak galerija i prikupljanje naljepnica.

Galerija Društva arhitekata Istre (DAI - SAI), Srpski kulturni centar, Galerija Kino Valli te novootvorena Galerija Hermana, četiri su pulske galerije koje su se ove godine priključile manifestaciji Reli po galerijama. Na prvoj lokaciji, u Hrvatskom udruženju interdisciplinarnih umjetnika, moći će se razgledati izložba "Mashinarije" umjetnika Vibora Juhasa. U Udruzi cerebralne paralize Istarske županije u 18 sati će članovi udruge tradicionalno predstaviti kalendar koji svake godine izrađuju, a ovogodišnji je posvećen endemskim biljkama i rijetkim životinjama južne Istre. Srpski kulturni centar u sklopu manifestacije Reli po galerijama u 19 sati posebno za tu prigodu priprema otvorenje izložbe beogradskog akademskog slikara Miodraga Elezovića "Glave s kamene pustinje" na kojoj će biti izloženi crteži u kombiniranoj tehnici. Nothing to say je samostalna izložba crnogorskog akademskog slikara Zorana Petrušića postavljena u Galeriji Cvajner u sklopu PUF Festivala.

U Galeriji Amfiteatar bit će postavljena izložba "Hram Rome i Augusta – geodetski i matematički pristup" koja je rezultat edukativnog projekta u kojemu su sudjelovali Arheološki muzej Istre i Tehnička škola Pula.

U Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca moći će se pogledati izložbu-atelje "Mozaik, grafika, riječi, tvari" koju organizira Generalni konzulat Italije u suradnji s pulskom Zajednicom Talijana, DV-SI "Rin Tin Tin", Arheološkim muzejom Istre i Zakladom Reggio Children.

U prostorima kina Valli posjetitelji će imati priliku vidjeti "Izložbu Asiplanchaba: At the Forefront of Barcelona's Female Skate Scene", koja je postavljena u sklopu Vladimir skate film festivala u organizaciji Skateboard kluba "August Šenoa".

Arhitektura i fotografije

Svoju viziju Pule, studenti Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani izložili su na izložbi studentskih radova seminara prof. Maruše Zorec "Prijelazi/Prehajanja" u Galeriji DAI - SAI u sklopu Dana arhitekture u Istri.

U Galeriji Hermana moći će se pogledati izbor radova iz stalnog postava galerije, a Galerija Makina, najpoznatije mjesto fotografije u gradu Puli donosi izložbu Dejana Štifanića "Slide operator".

U Galeriji C8 posjetitelji moći će pogledati izložbu "Pogrebni obredi i običaji staroga Rima" čije su autorice muzejska savjetnica dr. sc. Kornelija A. Giunio i viša kustosica Timka Alihodžić.

Gradska Galerija u kojoj je postavljena samostalna izložba istarske umjetnice Tee Bičić, završna je lokacija ovogodišnjeg Relija po galerijama gdje će posjetitelji koji obiđu sve galerije preuzeti svoju Povelju za spas kulture, koju će im tehnikom plošnog tiska izraditi mladi pulski umjetnik Raoul Marini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini