INTERAKTIVNA KULTURNA MANIFESTACIJA

ZA LJUBITELJE UMJETNOSTI: U petak 6. Reli po galerijama i u Puli

| Autor: Mladen RADIĆ

Šesto izdanje interaktivne kulturne manifestacije Reli po galerijama okupit će u petak pedesetak galerija u Zagrebu, Rijeci i Puli koje će ljubiteljima umjetnosti, umjetnicima, kolekcionarima, kustosima i najširoj javnosti pokazati svoje prostore te približiti rad umjetnika koji u njima izlažu.

Galerije i ateljei će u produženom radnom vremenu od 17 do 22 sata publici ponuditi posebne programe koji uključuju otvorenja novih izložbi, vodstva kroz izložbe i radionice.

Riječ je o prvoj kulturnoj manifestaciji u Hrvatskoj koja umrežava gotovo sve aktivne umjetničke galerije u tri grada, a posjetiteljima nudi zaista interaktivan umjetnički program i priliku da u jednom danu vide više izložbi i umjetničkih djela nego bilo koji drugi dan u godini.

Manifestacija aktivno uključuje posjetitelje u obilazak galerija, u prvoj galeriji dobivaju mapu ili preuzimaju mobilnu aplikaciju, zatim nastavljaju u svakoj sljedećoj galeriji skupljati oznake na mapi, a oni koji uspiju posjetiti sve galerije na završnoj lokaciji osvajaju simboličnu diplomu.

U Puli Reli po galerijama počinje u galeriji HUIU, a završna lokacija na kojoj se preuzimaju diplome je klub Kotač u Rojcu. U Puli će u manifestaciju biti uključeni HUIU, Dnevni Boravak Rojc, Galerija Cvajner, Galerija Poola, Gradska Galerija, Galerija Makina, Galerija Amfiteatar, Galerija C8, Sveta Srca, Augustov hram, Studentska Galerija, KarloBar, MMC Luka, Udruga UCPIŽ i Klub Kotač.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini