FLASHMOB

Nedjelja u Puli u znaku plesa: Stotinjak plesačica i plesača iz Saltatrix iznenadilo prolaznike plesom u centru grada

| Autor: Mihael Stojanović
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Nedjelja je u Puli bila u znaku plesa. Postala je, naime, poprište proslave Svjetskog dana plesa, koji se obilježava 29. travnja. Neradna nedjelja omogućila je zajednički "flashmob" koji je izvelo stotinjak članova plesnog studija Saltatrix. Ovaj plesni studio započeo je svoju izvedbu na gradskoj tržnici, nastavio je na stepenicama kod Shipyarda, da bi završio na Carinskom gatu. Plesna manifestacija oživjela je grad, uz ritam plesa i veselja, a plesali su djeca i odrasli.

Sandra Demarin, predsjednica Udruge Saltatrix i trenerica u ovome studiju, okupila je djecu i odrasle uoči Svjetskog dana plesa, stvarajući jedinstvenu plesnu predstavu. Od najmlađih, starosti od sedam godina, do najstarijih sudionika, aktivnih četrdesetogodišnjaka, svatko je imao priliku sudjelovati u ovoj magiji plesa.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

U posljednjih mjesec dana marljivo su uvježbavali koreografiju koja je inspirirana stilom MTV komercijalnih plesova. Od formalnog obrazovanja istaknula je iskustvo u plesu na KIF-u u Zagrebu te kroz program u New Yorku. Sandra Demarin ističe da postoji interes za ples u Puli za koji je, kako kaže, prilično zadovoljna.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Emili Martinčević iz plesnog studija izjavila je da su odlučili iznenaditi Puljane.

- To je zaista nešto posebno, jer se ovakvi događaji ne viđaju svakodnevno. Sudionici su uglavnom djeca u dobi od 7 do 15 godina, ali ima i nekoliko starijih. Svi su iz Pule. Ovom prilikom smo predstavili zajedničku koreografiju koju smo osmislili, iako obično plešemo različite stilove poput MTV plesa, suvremenog jazza, hip-hopa i drugih, pojasnila je Martinčević.

Ovaj događaj je privukao veliki broj gledatelja, ne samo roditelja, već i prolaznika iz centra grada, i turista, te su svi su bili ugodno iznenađeni atmosferom.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Erin, jedna od mlađih plesačica, rekla je da pleše već četiri godine, a osjeća se vrlo sigurno na pozornici, bez treme, a to joj nije prvi put. Osmogodišnja Lucija također pleše već tri godine i jednako je uzbuđena zbog nastupa. Nema straha ili srama od javnog nastupa jer kako kaže; "znam sve plesove".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini