POZIV KREATIVCIMA

DOĐI U GRAD Jesensko oživljavanje središta PULE. Prijava programa do četvrtka u podne

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Ilustracija (snimio Duško Marušić Čiči)

Ilustracija (snimio Duško Marušić Čiči)


Do četvrtka u podne otvoren je poziv Javne ustanove Pula Film Festival udrugama, klubovima, umjetnicima i građanima da se, u sklopu programa Dođi u grad, prijave za sudjelovanje u novom gradskom programu Dođi u grad. Sve prijave dostavljaju se u digitalnom obliku putem elektroničke pošte (dodjiugrad@pulafilmfestival.hr), uz podatke o autorima, te naznakom programa. Detalji su dostupni na gradskim web stranicama. Nakon zaprimanja svih prijava, organizator će sastaviti konačan raspored sudionika koji će se predstaviti na gradskim trgovima i ulicama. Namjera je nove gradske uprave oživjeti opustjelo središte grada nakon odlaska turista, i to u razdoblju od 9. listopada do 19. studenog.

Grad će, dakle, sportskim i plesnim klubovima, odnosno udrugama, osigurati prostor za predstavljanje na Forumu i to 15., 22. i 29 listopada, te 5., 12. i 19. studenog u poslijepodnevnim satima. Svaki klub ili udruga ima na raspolaganju 45 minuta za predstavljanje. Nadalje, Grad će osigurati prostor za predstavljanje različitih udruga u Ulici Sergijevaca 49 i 51 (ex OVS woman) četvrtkom, petkom i subotom u razdoblju od 9. listopada do 19. studenog.

Pozivaju se autori da izlože svoja djela u središnjem dijelu Kandlerove ulice i na Trgu sv. Tome subotom ujutro u razdoblju od 9. listopada do 19. studenog. Prema potrebi, Grad će osigurati pet samostojećih mrežnih stalaka dimenzija 220 puta 205 centimetara, stolove ili eventualno drugu opremu ovisno o upitu, te po dogovoru.

Nadalje, Turistička zajednica grada Pule u Kandlerovoj ulici i na Trgu sv. Tome osigurat će bez naknade štandove i stolove na kojima će zainteresirani, uz ostali kulturni program, moći izložiti rukotvorine i prehrambene proizvode četvrtkom i petkom navečer od 9. do 31. listopada, od 18 do 21 sat, a od 1. do 19. studenog od 17 do 20 sati, te subotom ujutro od 9. listopada do 19. studenog od 10 do 13 sati.

Kad je riječ o koncertima, Grad će izvođačima osigurati prostor za nastup na Trgu sv. Tome u večernjim satima i to

14., 21. i 28. listopada, te 4., 11. i 18. studenog. Moći će se predstaviti i u petak, 15., 22. i 29. listopada, te 5., 12. i 19. studenog. O odabiru predloženih izvođača odlučivat će povjerenstvo kojeg čine predstavnici Grada i struke.

Pri odabiru uzet će se u obzir kvaliteta izvedbe i cijena nastupa koja treba uključivati svu potrebnu opremu. Ime i biografiju izvođača, kontakt osobe za detaljne dogovore, demo snimku (zvučna ili video snimka) i specifikacija razglasa dostavljaju se u digitalnom obliku putem navedene elektroničke pošte, uz naznaku - koncerti. Nakon zaprimljenih prijava, organizator će u suradnji s izvođačima sastaviti konačan raspored nastupa, te o njemu obavijestiti sudionike.

Predviđen je i nastup DJ-eva, kojima će Grad osigurati prostor za nastupe na Danteovom trgu i Giardinima u večernjim satima i to 9., 15. 16., 22., 23., 29. i 30. listopada, te 5., 6., 12., 13. i 19. studenog. Izabrani izvođači imat će na raspolaganju iznos od 2.500 kuna bruto, u što su uključeni naknada i oprema. I DJ-evi moraju dostaviti demo snimak (zvučni ili video), te specifikaciju razglasa. Potrebno je dostaviti ime i biografiju izvođača, kontakt osobe za detaljne dogovore i demo snimak (zvučni ili video), te specifikaciju razglasa. Nakon svih zaprimljenih prijava, organizator će u suradnji s izvođačima objaviti konačni raspored nastupa.

Na koncu, Grad će osigurati prostor u Ulici Sergijevaca 25 za radijske postaje zainteresirane za organizaciju prijenosa prigodnog radijskog programa, i to uživo s lokacija na kojima će se održavati manifestacija. Radijskim će postajama bit na raspolaganju termini tijekom listopada i studenog.

Postaje moraju osigurati vlastitu opremu, te dostaviti prijedloge s programom. Organizator će na koncu obavijestiti predlagatelje o rezultatima prijava i dogovoriti termine nastupa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of