ROVINJ

Potpisan novi Ugovor o osnivanju prava građenja: Počinje gradnja na području poduzetničke zone "Gripole-Spiné"


Jučer je u prostorijama grada potpisan je novi Ugovor o osnivanju prava građenja na području poduzetničke zone "Gripole-Spiné". Na potpisivanju je, uz gradonačelnika Marka Paliagu, bio i Dino Bogešić direktor tvrtke Istrafresh d.o.o. iz Rovinja.

Ugovori su potpisani na temelju još jednog javnog natječaja za osnivanje prava građenja te davanja u zakup nekretnina u vlasništvu grada na području Poduzetničke zone Gripole-Spiné koji je Grad Rovinj objavio 12. prosinca. S tvrtkom Istrafresh potpisan je ugovor o osnivanju prava građenja na 50 godina radi izgradnje skladišta, veleprodaju i maloprodaju smrznutih prehrambenih proizvoda, sve u skladu s poslovnom planu, predanom u sklopu ponude na natječaju.

Valja podsjetiti da je tijekom 2018. godine potpisano osam ugovora za osnivanje prava građenja te davanje u zakup nekretnina u vlasništvu Grada Rovinja na području Poduzetničke zone "Gripole-Spinè", na temelju provedenih javnih natječaja. Grad će i u narednom razdoblju objavljivati druge natječaje za tu poduzetničku zonu, a moguće djelatnosti unutar zone su: proizvodne djelatnosti bez negativnog utjecaja na okoliš, uslužne djelatnosti kao što su poslovni, upravni, uredski, trgovački i uslužni sadržaji, skladišni prostori, usluga održavanja i čuvanja plovila i sl., trgovačka djelatnost osim trgovačkih centara te servisna djelatnost.

Najmanje 20 posto površine čestice mora biti hortikulturno uređeno (ozelenjeno). Pravo građenja osniva se na najduži rok od 50 godina radi izgradnje poslovnih objekata za vlastite potrebe poduzetnika. Zakup se osniva na najduži rok od 25 godina radi izgradnje skladišnih prostora i postavljanja montažnih objekata za vlastite potrebe poduzetnika. Pod pojmom vlastite potrebe poduzetnika podrazumijeva se da se građevinski objekt ne gradi za tržište u smislu daljnje prodaje poslovnih prostora drugim poduzetnicima. Godišnja naknada za pravo građenja, odnosno godišnja zakupnina uplaćivat će se jednom godišnje po ispostavljenom računu u korist Grada Rovinj, a ovisi o ponuđenoj cijeni na javnom natječaju, odnosno kreće se od 12.000 do 46.000 kuna godišnje. (S. Z. T.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum