ROVINJ

Potpisana dva nova ugovora o osnivanju prava građenja ZAKUP NEKRETNINA U PODUZETNIČKOJ ZONI GRIPOLE-SPINÉ


Jučer su u prostorijama grada Rovinja potpisana dva nova ugovora o osnivanju prava građenja te davanja u zakup nekretnina na području poduzetničke zone Gripole-Spiné. Na potpisivanju su, uz gradonačelnika Marka Paliagu nazočili Zoran i Aleks Baričević, vlasnici zajedničkog obrta za proizvodnju i uslugu „Vlado“ te Glišo Rašković član uprave tvrtke Geos d.o.o. Ugovori su potpisani na temelju još jednog javnog natječaja za osnivanje prava građenja te davanja u zakup nekretnina u vlasništvu grada na području poduzetničke zone Gripole-Spiné koji je Grad objavio 29. rujna ove godine.

Vodni resursi i proizvodnja namještaja

Sa tvrtkom Geos, potpisan je ugovor o zakupu nekretnine na rok od 25 godina radi izgradnje servisne radionice za servisiranje uređaja i strojeva za tretman i korištenje vodnog resursa te trgovina uređajima za crpljenje, tretman i korištenje vodnog resursa, sve sukladno poslovnom planu, predanom u sklopu ponude na natječaju.        Sa zajedničkim obrtom za proizvodnju Vlado, potpisan je ugovor o pravu građenja na nekretnini na rok od 50 godina, radi izgradnje poslovnog objekta za proizvodnju i prodaju namještaja i građevne stolarije, projektiranje i dizajn namještaja, sve sukladno poslovnom planu, predanom u sklopu ponude na natječaju.

Podsjećamo, da su 22. ožujka potpisani ugovori o zakupu na temelju provedenog javnog natječaja od 5. prosinca prošle godine i to sa zakupcima Zaštita inženjering konzalting, Meho gradnja, Miramare, Tim-Wats, Uslužni obrt Adistra i Lera Rovinj.

Grad će i u narednom razdoblju objavljivati javne natječaje za poduzetničku zonu Gripole-Spiné, a moguće djelatnosti unutar zone su proizvodne djelatnosti bez negativnog utjecaja na okoliš, uslužne djelatnosti kao što su poslovni, upravni, uredski, trgovački i uslužni sadržaji, skladišni prostori, usluga održavanja i čuvanja plovila i slično. Zatim moguća je trgovačka djelatnost osim trgovačkih centara te servisna djelatnost.

Naknade od 12 do 46 tisuća kuna

Najmanje 20 posto površine, odnosno čestice, mora biti hortikulturno uređeno, odnosno ozelenjeno). Pravo građenja osniva se na najduži rok od 50 godina radi izgradnje poslovnih objekata za vlastite potrebe poduzetnika. Zakup se osniva na najduži rok od 25 godina radi izgradnje skladišnih prostora i postavljanja montažnih objekata za vlastite potrebe poduzetnika. Pod pojmom vlastite potrebe poduzetnika podrazumijeva se da se građevinski objekt ne gradi za tržište u smislu daljnje prodaje poslovnih prostora drugim poduzetnicima.

Godišnja naknada za pravo građenja, odnosno godišnja zakupnina, uplaćivat će se jednom godišnje po ispostavljenom računu u korist Grada Rovinja. Naknada ovisi o ponuđenoj cijeni na javnom natječaju, odnosno kreće se od 12 do najviše 46.000 kuna godišnje.

(C. B. GALIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of