PIŠE MIRJANA VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Pazi kad pedalina gazi

Duško MARUŠIĆ ČIČI

Duško MARUŠIĆ ČIČI


"Meni je prije petnaestak godina policija skoro prešla preko glave, na par metri od bove, pa kako neće i ostali štupidini", požalio se na Fejsu jedan čitatelj, komentirajući nepodnošljivu situaciju na i u moru. Dok ronioci tragaju za ribom i pritom su uredno označeni bovom, izgleda da nije svima jasno čemu ona služi. Pogotovo onima koji glisiraju iznad i pored glava ronilaca i kupača. Nekom Benaziću iz Fažane slovenski su se turisti privezali za bovu, želeći pecati na tom mjestu. Gliseri i skuteri već su odnosili živote, a zanimljivo je da prijetnja nisu samo oni. Čitatelj piše da je i sam gotovo stradao od - pedaline!

- I pedalinom su me pregazili. Išli su vidit šta je ta lopta (bova). Izronio sam točno u lopatice, sve sam zvijezde vidio... Nisu bili klinci, piše čitatelj. Nakon što ih je sočno opsovao, zbrisali su tik-tak.

Drugi turisti pojma nemaju da je bova privezana za ronioca. Ili obrnuto.

- Slovenac je vukao bovu, a kad sam je povukao nazad, povikao je da ju je prvi vidio! Kad sam izvadio pušku iz mora, pustio ju je!, pripovijeda drugi čitatelj.

I glava kupača na pulskim plažama sliči bovi, doduše nešto manjoj, pogotovo ako je na njoj kapica. I nije da ju gliseri i skuteri obilaze na propisanih 300 metara od obale. Jurcaju puno bliže, na nekoliko desetaka metara, valjda da se bolje vidi ljepota glisera i glisiranja. Ali ako turisti ne znaju čemu služi bova, onda je moguće da ne znaju čemu služi glava koja viri iz mora. Nju je onda bolje skloniti na sigurno dok opasnost ne prođe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini