U organizaciji Udruge Zelena Istra

U Rojcu izložba starih uređaja uz E - mjenjačnicu i pop-up knjižnice stvari

| Autor: Zoran Oljača
Ilustracija (Arhiva Novog lista)

Ilustracija (Arhiva Novog lista)


Iz pulske Udruge Zelena Istra pozivaju na još jedno zanimljivo događanje koje će se održati idući četvrtak od podne do 19 sati u Društvenom centru Rojc.

Naziv događaja je "RE - USE dan. Riječ je ustvari o predstavljanju koncepta naziva "knjižnica alata", "retro kompjuterske igrice", a tu su i izložba starih uređaja uz E - mjenjačnicu i pop - up knjižnice stvari.

Posjetitelji će moći razgledati kamion za popravke E-transformer 2.0., upoznati se s
inovativnim konceptom knjižnice alata ili donijeti svoj neispravan kućanski uređaj na besplatnu dijagnostiku i popravak. “E-transformer 2.0” slovenske tvrtke ZEOS d.o.o. posebno je vozilo koje se transformira u učionicu i ima za cilj produžiti životni vijek električnih uređaja kroz edukaciju i zabavu.

Sastavni dio događanja je i predstavljanje inovativnog koncepta knjižnice stvari, koje će se održati od 14:00 do 15:30, u Dnevnom boravku Rojca. Knjižnica stvari je neprofitna posudionica raznih predmeta za rad i slobodno vrijeme. Djeluje na principu zajedničke upotrebe i na svojim policama najčešće nudi predmete koji su prosječnom korisniku potrebni samo povremeno, poput alata, kućanskih uređaja ili audio-video opreme. Ovu nesvakidašnju knjižnicu predstavlja Jošt Derlink, voditelj Knjižnice reči iz Ljubljane.

Zelena Istra provodi anketu s ciljem ispitivanja potreba građana
za posudbu predmeta iz knjižnice stvari. U poslijepodnevnim satima, od 17:00 do 19:00 u E-transformeru će se održati repair cafe, popravljaonica malih kućanskih uređaja. Zainteresirani građani mogu donijeti svoj neispravan električni uređaj te će im stručni majstor besplatno pomoći u dijagnosticiranju i popravku kvara. Za
sudjelovanje na repair caffeu potrebne su prijave na ured@zelena-istra.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum