VRIJEME JE ZA JESENSKO ČIŠĆENJE ORMARA

Na parkiralištu Rojca VELIKA AKCIJA PRIKUPLJANJA RABLJENOG TEKSTILA

| Autor: Portal GlasIstre.hr
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


U organizaciji Zelene Istre u suradnji sa Zadrugom Humana Nova Istra te uz potporu Istarske županije u sklopu projekta "Kako stvarati manje otpada u Istri", u petak, 20. rujna, od 15 do 19.30 sati u Rojcu će se održati velika akcija prikupljanja rabljenog tekstila, odjeće i obuće.

"Želite se riješiti tekstila, tekstilne odjeće i obuće koju zbog pohabanosti više nije moguće nositi, donirati ili pokloniti, ali ne želite da završi u miješanom komunalnom otpadu? Spremate se za veliko jesensko pospremanje ormara? Želite reciklirati, ali i napraviti dobro djelo?", stoji u Facebook eventu za ovu akciju koja će se održati u petak, 20. rujna od 15 do 19.30 sati na parkingu Društvenog centra Rojc.

"Tekstil koji prikupimo neće završiti u smeću. Štoviše, nakon obrade, postat će ponovno upotrebljiv, redizajniran ili pretvoren u potpuno nov proizvod! Doniranjem rabljenoga tekstila za Humana Novu aktivno i izravno doprinosite izgradnji tolerancije te pomažete socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života.

Humana Nova je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemno tržište", navode organizatori.

Sakupljena rabljena odjeća sortirat će se u proizvodnom pogonu zadruge Humana Nova u Labinu, i to po sljedećim kategorijama:

- čista i cjelovita odjeća proslijedit će se na daljnju prodaju po pristupačnim cijenama u dućane u Čakovcu, Zagrebu i Labinu

- čista i djelomično cjelovita odjeća proslijediti će se u šivaonicu na doradu, zatim u njihove dućane

- čista i necjelovita odjeća upotrijebiti će se u proizvodnji novih proizvoda - patchwork pokrivači, torbice, odjeća itd., koju potom možete kupiti u dućanima u Čakovcu, Zagrebu, Labinu i Poreču

- istrošena i zamrljana odjeća reciklirat će se u industrijske krpe za brisanje. Gumbi, zatvarači i sl. bit će skinuti i ponovno upotrijebljeni

- neupotrebljiv tekstil i otpad proslijedit će se tvrtkama za reciklažu

Za kraj organizatori poručuju: "Vrijeme je za jesensko čišćenje ormara! Čekamo vas u Rojcu!"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom