"djeca za bolji svijet"

FOTOGALERIJA / Učenici OŠ Kaštanjer obilježili Svjetski dan činjenja dobrih djela: Pogledajte čime su izazvali mnoštvo smijeha i pozitivnih vibracija na pulskoj tržnici

| Autor: Glas Istre


Danas je u organizaciji Volonterskog centra Istre i OŠ Kaštanjer obilježen Svjetski dan činjenja dobrih djela u Puli. Učenicima šestih razreda koji pohađaju nastavni predmet Građanski odgoj i obrazovanje održana je radionica odgoja za volontiranje tijekom koje su  zaronili u pozitivne citate najslavnijih svjetskih autora te vlastoručno napisali poruke.

Danas su ih razdijelili mnogobrojnim građanima na pulskoj tržnici te izazvali mnoštvo osmijeha i pozitivnih vibracija. Dan činjenja dobrih djela temelji se na jednostavnoj ideji da svatko može učiniti nešto dobro, bilo veliko ili malo. Na taj način poboljšavajući svoje živote i živote drugih doprinosimo pozitivnoj promjeni svijeta. Obilježavanjem ovog dana želimo ukazati na važnost promoviranja vrijednosti zajedništva i činjenja dobrih djela tijekom čitave godine.

Aktivnost obilježavanja Svjetskog dana činjenja dobrih djela (Good Deeds Day) pokrenuta je 2007. godine, a danas uključuje sudjelovanje više od 100 zemalja diljem svijeta.  Hrvatska se ovoj inicijativi prvi put priključuje 2022. godine, preko glavnog organizatora udruge "Djeca za bolji svijet", uz podršku brojnih udruga, gradova i županija u Hrvatskoj.

Za čitatelje smo odabrali jedan od danas podijeljenih citata: "Uživajte u malim stvarima, jednoga dana ćete se možda osvrnuti i shvatiti da su bile velike."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater