danas

Povodom Dana Grada i Dana oslobođenja gradonačelnik primio predstavnike antifašista

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


U četvrtak 2. svibnja u pulskoj Komunalnoj palači gradonačelnik Filip Zoričić je povodom obilježavanja Dana Grada Pule i Dana oslobođenja primio predstavnike Udruge antifašističkih boraca.

Tom prigodom naglasio je kako je uz povijesnu dimenziju antifašističke borbe važno sagledati drugu razinu, a to je borba protiv svakog oblika rasizma i progona čovjeka.

„Ta borba jako važna jer su mlade generacije daleko od onog prošlog vremena pa danas imamo nove oblike fašizma“, rekao je gradonačelnik i istaknuo kako je upravo zbog toga jako važno da se govori o antifašističkim vrijednostima.

„Parkom Anne Frank smo zaokružili priču o tome kakvu poruku šalje Pula i kakvu poruku šalje Istra. Nadam se da ima mlađih generacija koje vam se pridružuju jer se poruke koje nosi antifašistička borba ne smiju zaboraviti, a pogotovo je važno da poruke koje govorimo istovremeno i živimo“, zaključio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Boris Siljan u ime predstavnika Udruge antifašističkih boraca rekao je kako će nastaviti raditi na promicanju antifašističkih vrijednosti. „Moramo svakim danom biti sve bolji jer mlade generacije ne znaju puno o značaju antifašističke borbe i moramo se potruditi da im prenesemo ove naše vrijednosti“, naglasio je Boris Siljan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum