predsjednik i potpredsjednik Kluba studenata Istre

Arian Vrančić i Sandro Radošević na prijemu kod pulskog gradonačelnika

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Danas, 19. travnja gradonačelnik Pule Filip Zoričić upriličio je prijem u Komunalnoj palači za Ariana Vrančića i Sandra Radoševića, predsjednika i potpredsjednika Kluba studenata Istre koji je osnovan u siječnju ove godine.

Klub je osnovan s ciljem formiranja i razvijanja zajednice studenata koji studiraju u Istarskoj županiji kroz kulturne, zabavne, znanstvene, sportske, humanitarne i druge sadržaje vezane uz studentski i općedruštveni život, posebice kroz sadržaje kojima je zadatak promoviranje i očuvanje istarskih tradicija i kulture.

Gradonačelnik Zoričić zaželio je dobrodošlicu predstavnicima Kluba studenata Istre i izrazio zadovoljstvo zbog osnivanja kluba.

"Bit ćemo vam podrška u vašim aktivnostima i inicijativama. Vama želim da ostanete ovako pozitivni, ambiciozni i puni ideja, strpljivo gradite svoje karijere, budite uključivi i stvarajte oko sebe pozitivnu klimu", rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Na prijemu se razgovaralo o planovima i projektima koji će doprinijeti unaprijeđenu kvalitete života mladih u Puli, a predstavnici Kluba studenata Istre predstavili su svoje planove za budućnost i područja djelovanja.

"Klub je već privukao značajan interes među studentima, što svjedoči o potrebi za takvim okupljanjima i inicijativama. Otvorenost prema raznolikosti studenata rezultirala je iznenađujuće velikim odazivom, što ukazuje na želju studenata da se pridruže ovom novom klubu. Klub namjerava provoditi različite projekte, a među prvima na redu je organizacija Istrijade, događanja koje ima za cilj okupiti članove istarskih klubova u druženju i zabavi. Također, klub planira posjetiti sajam studentskih udruga u Ljubljani kako bi se povezao s drugim studentskim organizacijama", rekao je predsjednik kluba Arian Vrančić.

Organiziranje sportskih manifestacija poput Homo na Učku te planiranje povratka manifestacije Studentski četvrtak u Pulu također su u fokusu budućih aktivnosti kluba. Kroz sve ove planirane projekte i inicijative, klub želi postati središnje mjesto okupljanja i poticanja aktivnog sudjelovanja studenata u Istri. Članarina je besplatna, a mogu se učlaniti studenti kao i svi koji žele postati dio ove udruge bez obzira na studiranje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom