NOVI GRADONAČELNIK PULE

PRVI POTEZI FILIPA ZORIČIĆA: Primio župnika Lekaja i glazbenika Krajcara, a na Komunalnoj palači izvješena zastava duginih boja

| Autor: Glas Istre
Prijem u pulskoj gradskoj palači

Prijem u pulskoj gradskoj palači


Gradonačelnik Pule Filip Zoričić u prostorijama pulske Komunalne palače danas, 8. lipnja 2021. godine primio je župnika pulske Katedrale uznesenja Blažene Djevice Marije don Rikarda Lekaja i kantautora Bruna Krajcara. Tom su prilikom razgovarali o predstojećem obilježavanju blagdana sv. Tome i zaštitnika Pule, 3. srpnja. Po prvi puta blagdan sv. Tome prigodno će se proslaviti na središnjem gradskom Trgu Forumu.

„Drago mi je da nastavljamo tradiciju obilježavanja blagdana svetog Tome, zaštitnika našega grada. Imat ćemo duhovni, a zatim i svjetovni koncert čime šaljemo poruku da svaki građanin ima pravo na nešto za sebe u ovom gradu i da je Grad dužan na taj način funkcionirati. Sretan sam što su i epidemiološke prilike povoljne te ćemo uz ograničenja nakon toliko duge pauze imati jedan lijepi događaj u našoj Puli“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Prijem u pulskoj gradskoj palači

Župnik Katedrale don Rikardo Lekaj najavio je da će na dan svetog Tome svetu misu u pulskoj Katedrali u 19:00 sati predvoditi nadbiskup Porečke i pulske biskupije msgr Dražen Kutleša.

„Na taj dan svi su pozvani na svetu misu, svećenici Porečke i pulske biskupije, svi vjernici i ljudi dobre volje. Nakon svete mise, održat će se duhovni koncert po prvi puta na Forumu ispred Gradske palače. Veselimo se da će se, po prvi puta u centru grada ispred Gradske palače, pjesmom širiti radosna vijest da smo svi pozvati živjeti u zajedništvu i ljubavi. Ljubav pobjeđuje svako zlo i predstavlja most koji stvara zajedništvo“, poručio je don Lekaj.

Poznati pulski i istarski kantautor Bruno Krajcar rekao je kako će se nakon koncerta duhovne glazbe na Forumu, nastaviti s obilježavanjem blagdana svetog Tome koncertom domaćeg, svjetovnog izvođača.

„Bit će to jedna prigodna urbana priča. Želja nam je da se blagdan svetog Tome i u okolnostima pandemije na što adekvatniji način obilježi u našem gradu“, zaključio je Krajcar.

Kao otvorena i transparentna gradska uprava koja prihvaća i uvažava različitosti svojih građana, na Komunalnoj palači danas je postavljena zastava duginih boja koja predstavlja simboličnu potporu LGBTIQ+ zajednici.

„Ovim simboličnim činom Grad Pula ističe svoju podršku LGBTIQ+ zajednici u povodu obilježavanja Mjeseca ponosa koji se tradicionalno obilježava u lipnju. Želimo biti napredan grad u kojem se svi građani osjećaju sigurno i poštovano“, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater