Pula pleše "Pačji ples"

"Duck Boutique" očito je toliki hit da će ove sezone turiste dočekati ne jedna, ne dvije, već tri trgovine patkicama

| Autor: Ian Tataj
(Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Najveći istarski grad pruža možda najviše sadržaja za turiste; godišnje, sladoledima, suvenirima i naravno, sadržajima, namiri njih nekoliko milijuna. Od prošle godine, ipak, kada je u Ulici Sergijevaca otvoren sasvim poseban, lijepo uređen boutique s posebnom ponudom, Pula "bogatija" za jedan specifičan proizvod. Govori se tu o famoznom dućanu s patkicama iz franšize Duck Boutique, sa sloganom "Pluck your Quack", u kojem se za šaku eura može dobiti po jedna patkica odabranog dizajna.

Neke su generičke, ima hrvatskih navijačkih, a neke su patkice inspirirane mediteranskim načinom života. Štoviše, patkice su aranžirane oko velike gipsane Arene, i time bi se posjetitelj mogao zapitati jesu li te patkice autohtoni pulski suvenir...

(Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Dok to, naravno, nije slučaj, osim ukoliko nam je nešto promaklo, čini se ipak da je potražnja za patkicama prošle sezone bila iznimna, u toj mjeri da će ove godine turiste dočekati ne jedna, ne dvije, već čak tri trgovine patkicama. Osim one poznate u Ulici Sergijevaca, ubrzo se, čini se, otvara jedna podružnica na području Kandlerove ulice, a možda najiznenađujuća lokacija je ona treća – trgovina patkicama otvara se uskoro pored hotela Riviere (i pored sjedišta IDS-a), u Splitskoj ulici.

Vlasnik trgovina patkica je jedan pulski poduzetnik koji drži i druge slične trgovine, a sudeći po dosad viđenom, Pula postaje jedna od prijestolnica tih "unikata", koji se pojavljuju i u drugim velikim gradovima naše obale Jadrana. Bili oni autohtona porijekla ili franšiza, očito plijene dovoljno pozornosti da se i na sasvim neočekivanim mjestima može naći suvenire.

Netko bi mogao reći da na području Punte uistinu nema trgovina za turiste, a sada se, eto, i tome doskočilo. Možda patkice pokrenu lavinu investicija i na toj lokaciji, pa se i ondje nađe pokoji turist koji ne ide samo u Pietas na zabavu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom