gradska vijećnica

Puh Belci: Gradska uprava se urušila pod (ne)upravljanjem gradonačelnika Zoričića!

| Autor: Glas Istre
(Foto Press IDS)

(Foto Press IDS)


Gradska vijećnica IDS-a Elena Puh Belci osvrnula se danas na ostavku ravnateljice Dječjeg vrtića Pula, kazavši kako je odlazak ravnateljice Marize Kovačević samo još jedan dokaz da se cijeli sustav urušio i da je neprihvatljivo biti dio uprave koja nema znanja ni sposobnosti voditi Pulu.

- Godinama smo gradili sustav predškolskog odgoja, pregovarali o statusu zaposlenika sa sindikatima, gradili partnerski odnos s privatnim vrtićima, borili se za opstojnost rada u vrijeme pandemije i uvijek pronašli načina da zadovoljimo potrebe roditelja usklađene s mogućnostima proračuna, kazala je Puh Belci dodajući:

- Uz međusobno uvažavanje i razumijevanje pronalazili smo način da u Puli nema lista čekanja, da roditelji imaju istu cijenu vrtića, kao i podršku gradskog socijalnog programa, bez obzira na osnivača ustanova.

Nadalje, govoreći o upravljanju gradonačelnika Zoričića Gradom, Puh Belci je kazala kako "Ameriku nije potrebno otkrivati već je potrebno naučiti hodati po njoj", no gradonačelniku je, dodala je Puh Belci, i to očito problem.

- Prije tri je godine Filip Zoričić naslijedio uređenu gradsku upravu i uređen predškolski sustav. Bilo je dovoljno slušati struku i iskustvo i u dogovoru i partnerstvu sa svim dionicima doraditi sustav sukladno novim zahtjevima, kazala je Puh Belci dodajući:

- Ali, on je rušio sve dobro što je IDS godinama gradio da bi sada građanima isporučio kaos. Nažalost, poznavajući rad vrtića, kaos će svoj vrhunac doživjeti na upisima za iduću pedagošku godinu, kada novi roditelji neće imati sigurnost smještaja i istu cijenu za istu uslugu.

- Bili smo lideri u Republici Hrvatskoj s višestruko nagrađivanom smart aplikacijom E-vrtići, sada smo lideri u nefunkcioniranju i neracionalnosti. To je politika Filipa Zoričića i to treba jasno i glasno reći!

Za kraj, gradska vijećnica IDS-a je kazala kako je nakon pisma nezadovoljstva djelatnika gradske uprave, odlaska velikog broja stručnih ljudi, poput Marize Kovačević, ovo još jedan simptom koji jasno pokazuje da je sustav terminalno bolestan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini