ANALIZa glasa istre

CVEK JE BIO TROL S FEJSA, KOJI JE PLJUVAO PO SVIMA. Danas je opijen moći i želi postati netko i nešto

| Autor: Chiara BILIĆ
Robert Cvek i Elena Puh Belci (Foto: Pulska svakodnevnica)

Robert Cvek i Elena Puh Belci (Foto: Pulska svakodnevnica)


Malo tko Miletića bespogovorno sluša kao Cvek. Kud šef stranke "hop", Cvek "skok". Za Miletića bi, kaže jedan naš sugovornik, popio metak. Često odluke gradonačelnika i gradske uprave brani na prvoj liniji fronte, djelomično i zato što doista vjeruje u ispravnost namjera stranke

Ako nakon europarlamentarnih izbora koncem ovog mjeseca župan Valter Flego ode put Bruxellesa, a aktualni pulski gradonačelnik Boris Miletić preuzme upravljanje Županijom, o čemu se već naveliko špekulira u kuloarima i medijima, čelnu bi poziciju u Gradu preuzeo jedan od njegovih dvoje zamjenika - Elena Puh Belci ili Robert Cvek. Izvjesno je, međutim, da je glavna fotelja u Komunalnoj palači već unaprijed dana Cveku u naslijeđe. To je, barem izokola, Puh Belci i potvrdila u prošlotjednom intervjuu za naš list rekavši da nema (nikakvu) ambiciju preuzeti vodstvo Grada.

No, naš izvor, IDS-ovac blizak Puh Belci, govori da nije oduvijek bilo tako. Aktualna dogradonačelnica je, siguran je naš sugovornik, nekada imala veliku političku želju postati gradonačelnica te je vjerovala da će jednog dana dobiti priliku da to i ostvari.

- Da nije imala ambicije, ne bi se uspjela probiti tako visoko na hijerarhijskoj ljestvici. Ali Elena je već dugo svjesna sustava. Pametna je, ali tamo je samo figura. Iskače gdje Miletiću nije interesantno. Ubrzo je shvatila da nema prevelike šanse zato sada ne bi nikada ni pristala biti gradonačelnica, govori naš izvor.

Miletić, kaže nam drugi izvor, također iz redova vladajuće stranke, nije htio nikog drugog osim Cveka za zamjenika.

OPŠIRNIJE ČITAJTE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SRIJEDE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini