LOKALNI IZBORI

Elena Puh Belci predstavila peto poglavlje svog programa: "ZDRAV, DOSTUPAN I SIGURAN GRAD"

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Elena Puh Belci (snimio M. MIJOŠEK)

Elena Puh Belci (snimio M. MIJOŠEK)


"Izgradit ćemo potpuno novi edukacijsko-rehabilitacijski objekt u Šijani koji će zamijeniti pet različitih lokacija na kojima se sada pružaju usluge edukacije i rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju", kazala je kandidatkinja IDS-a za pulsku gradonačelnicu Elena Puh Belci na današnjem predstavljanju 5. poglavlja programa "Novi iskorak za Pulu".

Programski dio koji nosi naziv "Zdrav, dostupan i siguran grad" usmjeren je na kategoriju najugroženijih sugrađana - na starije i nemoćne osobe, na djecu i na osobe s teškoćama u razvoju kojima je briga najpotrebnija, ističe Puh Belci i pritom izdvaja nekoliko točaka ovog programa za nadolazeće lokalne izbore u svibnju.

- Već 20 godina bavim se ovim područjem i sigurna sam da ćemo u narednom razdoblju realizirati sve pokrenute projekte, ali i nastavit s nekim novim projektima i izazovima koji su pred nama. Razvoj jednog društva definitivno ovisi o razvoju svih onih usluga koje poboljšavaju i čine njihov život ugodnim i zdravim u okolini u kojoj žive. Djeca nemaju svoj normalan ritam u školi, starije osobe smo izolirali kako bi ih zaštitili. Ne mogu koristiti sve resurse u gradu koji postoje i zato nam je vrlo važno da oni osjete da smo tu zbog njih i da će sve naše namjere i resursi biti usmjereni prema njima, rekla je Puh Belci, dodavši da će kroz iduće četiri godine 8 milijuna kuna biti osigurano za pomoć umirovljenicima kako bi se podigla kvaliteta njihova života.

- Osigurali smo veće pomoći od one koja je osigurana kroz državne resurse, a različitim oblicima skrbi pružat ćemo sustavnu pomoć našim najstarijim građanima kroz iduće četiri godine. Širimo i rekonstruiramo dom za starije osobe Alfredo Štiglić, a u domu ćemo opremiti i senzornu sobu. Time ćemo povećati standard, ali i smanjiti listu čekanja. Isto tako, omogućit ćemo većem broju korisnika izvaninstitucionalnu uslugu. Ulaganjem 5 milijuna kuna kroz različite oblike skrbi jačati ćemo brigu za starije osobe; na njegu u kući, različite aktivnosti za starije ljude koji žive sami, savjetovalište za obitelji te edukaciju njegovatelja i članova obitelji starijih osoba, doidala je.

Napominje kako će posebnu pažnju staviti na zaštitu žena i djece od nasilja kroz jačanje programa za zaštitu obitelji i djecu koja su žrtve nasilja.

- Sufinancirat ćemo sigurnu kuću i omogućiti stopostotno besplatne usluge u našim ustanovama, a prvenstveno mislim na dječje vrtiće, kao i škole (na dnevni boravak i marende), ističe Puh Belci. Uz to, napominje kako će podići kvalitetu podrške djeci s poteškoćama kroz gradnju dnevnog centra za rehabilitaciju na Verudi, ali i urediti grad koji će biti dostupan i prilagođen osobama s invaliditetom, slijepim i slabovidnim osobama.

- U suradnji s udrugama osoba s invaliditetom uvest ćemo velik broj taktilnih površina, linija, vodilja i polja upozorenja, zvučnih signalizatora i spuštenih rubnjaka tijekom rekonstrukcije postojećih ili gradnje novih prometnica, rekla je i potom izdvojila zadnju, ali kako ističe, jednu od najvažnijih točaka ovog programa. To je gradnja novog regionalnog centra za zaštitu i spašavanje za pulske vatrogasce.

- Po uzoru na Europu, krećemo u realizaciju izgradnje jedinstvenog vatrogasnog centra, a kroz ulaganje u žurne službe. Prvenstveno mislim na vatrogasce, hitnu medicinsku pomoć, crveni križ, županijski centar 112 i gorske službe spašavanja. Podignut ćemo razinu sigurnosti naših sugrađana, zaključila je Puh Belci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of