gradski derbi odbojkašica

Veli Vrh slavio i u drugom derbiju: Puli niti počasni set u Pattinaggiju

| Autor: Ivica CEROVAC
Mia Radešić i Luana Džeba zaustavljaju Eli Županić

Mia Radešić i Luana Džeba zaustavljaju Eli Županić


PULA : VELI VRH     0 : 3

PULA - Utakmica 18. kola Prve lige odbojkašica: Pula - Veli Vrh 0:3 (16:25, 23:25, 24:26). SC Mirna. Gledatelja: 300. Suci: Mihaela Curać i Filip Mikuličić.

PULA: Battistutta, Bassene 5, Kontošić, Šljivo, Poropat 2, Herceg, Flah (L), Škoro 16, Buršić 10, Rojnić, Mravičić 2, L. Mrkić, Gaber (L), Županić 1.

VELI VRH: Pribičević 1, Džeba 4, Miletić (L), Grgorinić (L), Račić Marković 11, Tonković, Terlević 10, Lukežić 2, E. Mrkić 6, Radešić 2, Šverko 5, Honović, Kalister 6.

Napad poeni: Pula 28 (Škoro 15), Veli Vrh 34 (Račić Marković 9). Blok poeni: Pula 5 (Buršić 2), Veli Vrh 6 (Džeba 2). Servis poeni: Pula 3 (Buršić 2), Veli Vrh 7 (Terlević 2).

Tijesni setovi

I u drugom ovosezonskom gradskom derbiju odbojkašice Velog Vrha svladale su Pulu. Za razliku od jesenskog ogleda kad su se u svojoj dvorani morale vraćati iz 0:2, Velovršanke su u Pattinaggiju slavile s "čistih" 3:0, ali opet su opasno živjele. Imale su "domaće" odbojkašice u trećoj dionici i set loptu koju nisu iskoristile, a novu priliku nisu dobile. Završnice setova najbolje oslikavaju susret odigran u sjajnoj atmosferi, no previše je na obje strane bilo grešaka u osnovnim odbojkaškim elementima, a način kako su ih ekipe prihvaćale, "skrojio" je konačni rezultat. Velovršanke su na njih gledale kao na sastavni dio igre, podržale bi suigračicu koja je pogriješila i nastavile dalje, dok bi se odbojkašice Pule, koje su opterećene bremenom rezultata i imperativom pobjede, igrale pod grčem, nakon svake greške dodatno "stisnule" i gubile samopouzdanje, kojeg ionako nisu imale napretek.

Početnu nervozu najbolje oslikava podatak da se do uvodnih 4:4 došlo uz pet promašenih servisa, dva smeča koja su završila u autu i tek jedan realizirani napad, a onda su Velovršanke, ako izuzmemo početni udarac koji ih i dalje nije služio te su u prvom setu prikupile sedam promašaja, povezale konce svoje igre i odjurile do 16:25. Ništa se nije promijenilo niti početkom drugog seta, u kojem je Goran Jovanović do 6:11 već "potrošio" obje minute odmora, ali savjeti s klupe nisu pomogli. Prijem nije funkcionirao, a od njega sve kreće i "gošće" su mirno održavale prednost (12:18), nakon čega su s nekoliko pogrešaka vratile Pulu u život.

Račić odlučila

Usto se i "raspucala" Lara Škoro koja je povukla suigračice do 23:22, a onda je stvari u svoje ruke uzela najiskusnija Martina Račić Marković. Najprije kuhanje, pa as te potom još jedan "nezgodan" servis nakon kojeg je smeč Tine Buršić završio u autu i Veli Vrh je poveo s 2:0.

Treći set je bolje otvorila Pula (7:2), Veli Vrh brzo ulovio priključak (9:8), nakon čega se u završnicu ušlo pri rezultatu 21:18. Račić je tada opet preuzela odgovornost, prošla svoj napad i u akciji "jedan na jedan" blokirala Škoro, da bi kod 24:23 Hana Šljivo promašila servis. Uslijedio je novi prolaz Račić, nakon čega je smeč Škoro završio u mreži.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater