Počeli pripreme za nastavak Superlige

Brazilac Goncalves umjesto Leunga

| Autor: Ivica Radetić
NAPUSTIO ROVINJ - Kinez Ho Jin Leung (17) (Snimio Ivica Radetić)

NAPUSTIO ROVINJ - Kinez Ho Jin Leung (17) (Snimio Ivica Radetić)


S pripremama za drugi dio odbojkaškog prvenstva Superlige krenuli su rovinjski odbojkaši koji se nakon jesenskog dijela, s četiri pobjede, nalaze na sedmom mjestu s osam osvojenih bodova. Kako je i najavljeno prije početka prvenstva, odbojkaši Rovinja još uvijek računaju na šesto mjesto koje donosi razigravanje za prvaka ove godine. Ipak, stanka za Božić i Novu godinu donijela je neplanirani odlazak Andreja Kovačevića, srednjeg blokera i jednog od udarnih igrača rovinjske šestorke, koji zbog radnih obavezaviše neće igrati.

Naporan ritam

Usto, još jedan igrač od početne postave Rovinja napustio je u stanci momčad trenera Aleksandra Gavrilova. Kineski primač Ho Jin Leung zbog ozljede ruke otišao je kući u Kinu i izostat će za drugi dio superligaškog prvenstva. Doduše, »alfa i omega« rovinjskih odbojkaša trener Aleksandar Gavrilov, uz potporu Grada Rovinja, Sportske zajednice Rovinja te sponzora, pronašao je zamjenu za vrlo dobrog kineskog primača u još jednom Brazilcu u redovima rovinjske momčadi. Renan Da Silva Goncalves, iskusni korektor, već se na prvom ovogodišnjem trenigu priključio rovinjskoj momčadi.

- Raduje me što se već na prvom okupljanju i trenigu u dvorani Gimnasium našli većinom svi ostali igrači iz prvog dijela - ističe trener Gavrilov. - Zbog viroze i obaveza izostali su Gianluca Sponza i Aleksandar Fatorić, ali očito ostali igrači i pojačanje žele svakodnevnim treningom da što spremnije dočekati nastavak superligaškog prvenstva. Vidjet ćemo kako ćemo se snaći u ovom ritmu kad počne proljetni dio prvenstva jer već na početku čeka nas naporan ritam utakmica u prvenstvu i Kupu, odnosno igra se ritmom srijeda - subota, što mi nismo naučeni.

Korak više

- U prvom redu želimo se što bolje spremiti za drugi dio superligaškog prvenstva koji će biti dosta naporan i težak jer nam u prvih pet kola nastavka dolaze sve momčadi iz gornjeg dijela ljestvice. Imamo još uvijek šansu za šesto mjesto kojem stremimo jer upravo momčadi Varaždina i Marsonije, koje trenutno s dvije pobjede više od nas drže šestu poziciju, dolaze nama u goste. Još uvijek žalimo za propuštenim prilikama iz prvog dijela kad smo kod kuće poraženi od Rijeke i Medicinara. U drugi dio prvenstva idemo oslabljeni, ali motivirani da ipak možemo učiniti još koji korak više na ljestvici. Do 27. siječnja, kad gostujemo kod vodeće Mladosti, preostalo je još 20-ak dana i želimo ih maksimalno iskoristiti za marljivi rad na trenizima, a planiramo i odigrati dvije-tri pripremne utakmice do tada kako bi što spremniji dočekali nastavak Superlige - zaključio je Aleksandar Gavrilov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini