Uvertira za gradski derbi

Odbojkašice Pule svladale Sinj s 3:0 i upisale petu uzastopnu pobjedu

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Utakmica 6. kola Prve lige odbojkašica: Pula - Sinj 3:0 (25:20, 25:23, 25:14). SC Mirna. Gledatelja: 120. Suci: Mihaela Curać i Miroslav Andrijanić.

PULA: Flah (L), Bassene, Kontošić, Šljivo, Topalović, Poropat, Sabo, Škoro, Buršić, Rojnić, Mravičić, Mrkić, Gaber (L), Županić.

SINJ: T. Kojić, Kelava, B. Kojić, Vitić, Babić, Vučković, Marić (L), Gabrić (L), Murat, Stipanović, Runje.

Odbojkašice Pule svladale su u »svom« Pattinaggiju Sinj s »čistih« 3:0, upisale petu uzastopnu prvoligašku pobjedu nakon poraza na otvaranju sezone u Dubrovniku te tako na najbolji mogući način najavile gradski derbi protiv Velog Vrha, koji ih očekuje u sljedećem kolu.

Susret su bolje otvorile gošće iz Sinja, osvojile uvodna dva poena te u dva navrata imale »plus tri« (5:8 i 6:9), da bi kod rezultata 9:11 Puljanke napravile seriju 6:0 i stečenu prednost više nisu ispustile. Sinjanke su nisu predavale te su se uspjele primaknuti na korak zaostatka (17:16), a onda je uslijedila igra na refule. Na četiri uzastopna poena domaćih odbojkašica gošće su odgovorile s tri svoja, no naredna tri otišla su na stranu igračica trenera Gorana Jovanovića, koje su nedugo zatim s 25:20 zaključile prvi set.

U tom su ritmu nastavile i u drugom (8:3), no stečenu prednost brzo su prokockale (11:12). To ih nije smelo te su uspjele opet prebaciti vodu na svoj mlin i odvojiti se na »plus tri« (20:17), a onda su krenula uzbuđenja. Sinjanke su s četiri poena u nizu povele, Puljanke s dva vratile minimalnu prednost, da bi potom kod rezultata 23:23 osvojile naredna dva poena, s kojima su i drugi set riješile u svoju korist.

U trećem je neizvjesnost trajala tek do rezultata 7:7, a onda su narednih osam poena otišla na stranu Puljanki, koje su tom serijom slomile otpor gošći iz Sinja te »odjurile« do konačnih 25:14 i nakon 66 minuta »žive« igre pridodale nova dva boda na svoj konto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater