Sinjanke pale za 65 minuta

Odbojkašice Velog Vrha domaćom pobjedom otvorile prvoligašku sezonu

| Autor: Ivica Cerovac
Ema Mrkić (Arhiva Glasa Istre)

Ema Mrkić (Arhiva Glasa Istre)


Utakmica 1. kola prve lige odbojkašica: Veli Vrh - Sinj 3:0 (25:23, 25:20, 25:19). Dvorana OŠ Veli Vrh. Gledatelja: 50. Suci: Mihaela Curać i Zoran Ivanković.

VELI VRH: Božić 9, Miletić (L), Grgorinić (L), Račić Marković 12, Terlević 9, Lukežić 1, Mrkić 16, Radešić 1, Honović 8, Paladina.

SINJ: Gabrić, Čovo 4, Stipanović 2, Runje, Matić, Masle, Kelava 12, Kojić 5, Vitić 11, Vučković 1, Marić (L), Marković (L), Murat.

Napad poeni: Veli Vrh 43 (Mrkić 12), Sinj 29 (Vitić 10). Blok poeni: Veli Vrh 4 (Terlević 2), Sinj 3 (Čovo 2). Servis poeni: Veli Vrh 9 (Mrkić 4), Sinj 3 (Kelava 2).

Odbojkašice Velog Vrha pobjedom su otvorile prvoligašku sezonu, svladavši u svojoj dvorani Sinj bez izgubljenog seta. Ispadanje iz Superligedošlo je do osipanja udarne postave, a dodatni problem trenerici Tatjani Tonković stvorili su zdravstveni problemi Ane Šverko, no jedna nova ekipa s nekoliko povratnica na parket uspješno je položila prvi test. Bilo je pogrešaka, naročito u prvom setu, no kad su Velovršanke pohvatale konce igre i osvojile ga, u naredna dva imale su puno lakši posao.

Prvi set obilježili su promašeni servisi i izjednačena igra. Stiglo se tako do 20:20, a onda su se Velovršanke s tri uzastopna poena odvojile i realizirale drugu set loptu za 25:22. U drugu dionicu Tonković je odlučila ući s novom tehničarkom i to se pokazalo kao dobar potez, jer je ulaskom Radešić na mjesto organizatora umjesto Lukežić igra Velog Vrha postala puno raznovrsnija. Više se u napad uključila srednja blokerica Božić, a njenim prolascima maknuo se fokus gostujućeg bloka s Mrkić i to se osjetilo te domaće odbojkašice u drugom setu nisu Sinjankama dopustile niti izjednačenje. Otvorile su set s 3:0 i uz jednu malu krizu, sigurno ga s 25:20 privele kraju.

Velovršanke su treći set otvorile s 5:2, a onda su gošće preokrenule i povele 10:13. Kod 13:15 su domaće igračice zagospodarile parketom i s 25:19 slavile nakon 65 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom