94 minute "žive" igre

Odbojkašice Pule slavile na gostovanju kod varaždinskog Kitra i upisale prvu pobjedu u novoj prvoligaškoj sezoni

| Autor: Ivica CEROVAC
Odbojkašice Pule (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

Odbojkašice Pule (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Utakmica 2. kola Prve lige odbojkašica: Kitro Varaždin - Pula 1:3 (12:25, 25:21, 19:25, 22:25). GSD Varaždin. Gledatelja: 125. Suci: Ilija Gvozden i Martina Novak.

KITRO VARAŽDIN: Lenčić, Novak, Vidović, Babok, Rajčević, Županić, Frančić, Sardelić, Jambrošić (L), Kovačić (L), Lacković, Sabalić.

PULA: Bassene, Kontošić, Šljivo, Poropat, Sabo, Flah (L), Škoro, Buršić, Rojnić, Mravičić, Mrkić, Gaber (L), Županić.

Odbojkašice Pule stigle su u Varaždinu do prve pobjede u sezoni, svladavši domaći Kitro rezultatom 3:1. Odlično su mlade Puljanke otvorile utakmicu, osvojile uvodnih pet poena, brzo se potom odvojile na 2:10 i više se nisu osvrnule. Varaždinke su se uspjele primaknuti na "minus tri" (11:14), no kao odgovor je uslijedila gostujuća serija 0:9 i nedugo zatim su odbojkašice Pule arhivirale prvi set (12:25).

U drugom smo gledali izjednačenu borbu do rezultata 9:10, a onda su se igračice Varaždina polako počele odvajati i stigle do "plus sedam" (19:12). S pet poena u nizu Puljanke su se pokušale vratiti u život, ali bliže od "minus dva" nisu se uspjele primaknuti. Uslijedila je u završnici igra poen za poen, da bi kod 23:21 Varaždinke dvaput poentirale te stigle do poravnanja u setovima.

Nastavile su domaće odbojkašice u istom ritmu i na početku trećeg seta (3:1), no brzo su se Puljanke vratile svom izdanju iz prve dionice te prebacile vodu na svoj mlin (4:6). Prijelomni trenutak dogodio se kod rezultata 8:11, kad su se gošće iz Pule odvojile serijom 0:6 i potom sigurnom igrom privele kraju ovu dionicu (19:25).

Četvrti set bio je najizjednačeniji na susretu i premda su igračice trenera Gorana Jovanovića u njemu samo jednom bile u rezultatskom minusu (4:3), nikako se nisu uspijevale odvojiti. Ušlo se tako u neizvjesnu završnicu (19:20), a onda su Puljanke od četiri naredna poena tri riješila u svoju korist i s konačnih 22:25, nakon 94 minuta "žive" igre, stigle do prvih bodova u prvenstvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of