"Samo zdravlje" obranilo naslov

Uz nastup 28 ekipa odigrano 28. izdanje turnira u mješovitoj odbojci "Green Volley - Fratarski otok 2023."

| Autor: Ivica Cerovac
OBRANILI NASLOV NA FRATARSKOM - Samo zdravlje

OBRANILI NASLOV NA FRATARSKOM - Samo zdravlje


Ekipa Samo zdravlje pobjednik je 28. izdanja turnira u mješovitoj odbojci »Green Volley - Fratarski otok 2023.« U reprizi lanjskog finala, riječka odbojkaška družina još je jednom bila uspješnija od slovenske ekipe Kaj ćš jmat, koja je prvi set završnog dvoboja riješila u svoju korist, ali nada da će uspjeti otići do kraja, brzo se pokazala varljivom. Uz drugi uzastopni naslov, Samo zdravlje je i drugu godinu za redom iz svojih redova dalo najboljeg igrača turnira, a kao i lani, ta je nagrada završila u rukama Sandra Dukića. Najboljom igračicom proglašena je Nina Lovšin iz Kaj ćš jmat, kojoj će to priznanje doći kao mala utjeha za poraz u finalu.

Turnir koji je zaživio 1994. godine na inicijativu Društva za sportsku rekreaciju Uljanik, a svoj je vrhunac dostigao 2011. godine kad je kroz njega prodefiliralo 45 ekipa, ove je godine po drugi put organizirala udruga Istra Sport Spirit, uz pomoć Saveza sportske rekreacije Istarske županije. Igrao se dva dana na šest terena postavljenih uzduž i poprijeko Fratarskog otoka, a na njemu je nastupilo 28 ekipa pristiglih na omiljenu ljetnu destinaciju mnogih Puljana iz Slovenije i Hrvatske. U svakoj su ekipi morale biti, barem, tri pripadnice nježnijeg spola, a ekipe su bile podijeljene u osam grupa. Unutar njih igralo se po principu »svatko protiv svakog«, nakon čega su po dvije najuspješnije ekipe izborile plasman u »gornji dom«. Tu su formirane nove četiri grupe i uslijedila su još tri kola. Po njihovom okončanju saznali smo sudionike četvrtfinala, a nakon toga je krenula nokaut faza turnira.

Nju je Samo zdravlje otvorilo četvrtfinalnom pobjedom nad ekipom Jel to teško, potom su branitelji naslova u polufinalu svladali pulski Sikurit, s osam osvojenih naslova najuspješniju ekipu u povijesti turnira na Fratarskom otoku, da bi u finalu, jedinom susretu koji se igrao na dva dobivena seta, uskratili slovenskim odbojkašima i odbojkašicama priliku da im se revanširaju za lanjski poraz. Kaj ćš jmat je prethodno u polufinalu svladao zagrebačke Vinotaure, koji su potom poraženi i od Sikurita u dvoboju za treće mjesto. Pobjednička ekipa nastupila je u sastavu: Kristian Smiljanić, Tihana Braut, Josip Vojak, Lidija Rajković, Sandro Dukić, Mihaela Oštarić i Maurizio Banko.

Rezultati, četvrtfinale: Samo zdravlje - Jel to teško 17:14, Sikurit - Delfin 17:12, Kaj ćš jmat - All Star 17:14, Vinotauri - Maš sidro 17:10; polufinale: Samo zdravlje - Sikurit 25:20, Kaj ćš jmat - Vinotauri 27:25; za treće mjesto: Sikurit - Vinotauri 25:16; finale: Samo zdravlje - Kaj ćš jmat 20:25, 25:22, 15:9.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum