U Zadru održano kadetsko prvenstvo Hrvatske

Puljanke završile šeste, Umažanke na 15. poziciji

Ukupno gledano, trebamo biti zadovoljni konačnim plasmanom jer je šesto mjesto naša realnost. Ostvareni rezultat potvrdio je naš kontinuitet rada i zaključio odlično odrađenu sezonu, a za više od toga, barem u ovom trenutku, još nismo spremni, rekao je trener Pule Goran Jovanović

| Autor: Ivica CEROVAC
ŠESTE U HRVATSKOJ - Kadetkinje Pule

ŠESTE U HRVATSKOJ - Kadetkinje Pule


Odbojkašice Pule osvojile su šesto mjesto na kadetskom prvenstvu Hrvatske, održanom u Zadru. Prvenstvo je okupilo 16 klubova, koji su bili podijeljeni u četiri grupe unutar kojih su razigravali svaki sa svakim, a Puljanke je ždrijeb smjestio u grupu C gdje su nakon poraza od Mladosti (0:2), svladale Osijek (2:1) i Dubrovnik (2:0) te tako izborile prolazak u četvrtfinale. Tu su poražene od Dinama (0:2), nakon čega su svladale Ferivi Višnjevac (2:0) i u susretu za petu poziciju izgubile od Rijeke (1:2).

Težak ždrijeb

- Ždrijeb nas stvarno nije mazio, dobili smo najtežu i najneizvjesniju grupu te smo se morali dobro pomučiti da prođemo među osam. Na otvaranju smo u prvom setu namučili prvaka Hrvatske Mladost, nakon čega smo u drugom susretu s 2:1 i 15:13 u trećem setu, dobili Osijek, prvaka Slavonske regije. Osječanke na kraju nisu prošle, premda su i protiv Mladosti igrale treći set i izgubile ga 15:12, što samo potvrđuje koliko je naša grupa bila zahtjevna, rekao je Goran Jovanović, trener Pule. - U četvrtfinalu smo igrali protiv Dinama, koji je na kraju dogurao do finala, i nakon što smo prvi set lagano izgubili, u drugom smo vodili do 19, ali nismo izdržali. Gurnuo nas je taj poraz u razigravanje od petog do osmog mjesta gdje smo lagano svladali Ferivi Višnjevac i potom protiv Rijeke dobili prvi set i u drugom imali 19:16. Uslijedile su neke diskutabilne sudačke odluke koje su preokrenule tijek zbivanja na terenu i upisali smo poraz.

Jovanović priznaje da je zadovoljan nastupom svojih igračica, ali i da ostaje mala gorčina zbog poraza od Riječanki.

Nedostaje visine

- Imali smo ih. Na regionalnom u Rijeci izgubili smo od njih 3:2, a sada 2:1. Stalno smo tu negdje, sve je u dva-tri poena, ali u ključnim trenucima se, ipak, osjeti da Riječanke, za razliku od nas, igraju Superligu, istaknuo je Jovanović. - Ukupno gledano, trebamo biti zadovoljni konačnim plasmanom jer je šesto mjesto naša realnost. Ostvareni rezultat potvrdio je naš kontinuitet rada i zaključio odlično odrađenu sezonu, a za više od toga, barem u ovom trenutku, još nismo spremni. Jednostavno, fali nam još malo selekcije, ali isto tako i malo visine.

Pula je u Zadru nastupila u sastavu: Khadi Bassene, Anika Kontošić, Nika Bugarin, Eli Županić, Lena Mrkić, Maya Rojnić, Nina Rojnić, Paola Flah, Tina Buršić, Keti Sabo, Laura Dobrić, Hana Šljivo, Teuta Mravičić, Elena Posedel.

Boje Istarske županije na prvenstvu su branile i kadetkinje Umaga, koje su u skupini upisale tri poraza, od Belišća (1:2), Kitro Varaždina (0:2) i Ribola Kaštele (0:2). Završile su tako Umažanke u razigravanju od 9. do 16. mjesta, gdje su upisale poraze od Splita (0:2) i Baranje (1:2), nakon čega su svladale Gornju Vežicu (2:0) te svoj nastup okončale na 15. poziciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater