ODBOJKA

Rovinjski superligaš prvenstvo završava kod prvog susjeda Rijeke. Susjedski derbi samo je utakmica prestiža

| Autor: Ivica RADETIĆ
Aleksandar Fatorić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Aleksandar Fatorić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Za kraj ovogodišnjeg prvenstva Super lige, preko Učke svoj susjedski derbi susret odbojkaša igraju rasterećeni domaćin Rijeka i Rovinj. U prošlom kolu rovinjski odbojkaši pred svojim navijačima su poraženi 3:0 od Centrometala. Igrači trenera Aleksandra Gavrilova i pored toga što su bili oslabljeni pružili su čvrsti otpor protivniku koje je pravi hit odbojkaške sezone jer se bore za prvaka države.

Rovinjci nemaju za čime žaliti već su i oni već u prvom dijelu prvenstva pokazali svoje pravo lice i sakupili dosta bodova, praktički kao cijele prošle sezone. Dobrom igrom odbojkaši Rovinja zasluženo se nalaze u sredini ljestvice, s 20 bodova na osmom mjestu, dok današnji protivnik ima bod više na sedmom mjestu.

- Za kraj prvenstva, na ovo najkraće gostovanje kod prvih susjeda idemo rasterećeni i bez nekog posebnog pritiska i jedini nam je cilj odigrati za kraj najbolje što možemo, ističe velika nada rovinjske odbojke, standardni igrač udarne postave, primač 22-godišnji Aleksandar Fatorić.

- Sve utakmice s Riječanima bilo gdje igramo su veliki izazov i neizvjesne do samog kraja. Pored toga što put Rijeke idemo dosta oslabljeni, bez Despotovića, Roka i Vita Poropata, dok je upitan i Gianluca Sponza, idemo s velikim optimizmom i željom da se domaćinu revanširamo za poraz kod kuće na kraju prvog dijela prvenstva. Dobili su Riječani tu utakmicu nakon pet setova u kojoj se pobjednik nije znao do posljednje minute. Bit će to utakmica za prestiž.

Nemamo što izgubiti ako ponovimo igru iz prošlog kola protiv Centrometala možemo se s Rijekom ravnopravno nositi i svaki poen ili set. Moram naglasiti još uvijek žalimo za propuštenom prilikom da osvojimo šesto mjesto koje smo prokockali upravo kod kuće.

Vjerujem u naše mogućnosti, dobru igru i maksimalno zalaganje da upravo na kraju prvenstva još jednom pokažemo naš karakter, dobru igru u utakmici sa susjedima za prestiž, zaključio je optimistički raspoloženi fakultetski student menagamenta u Puli Aleksandar Fatorić.

Utakmica 22. kola Super lige Rijeka - Rovinj igra se u 17 sati u Rijeci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater