ODBOJKA

Rovinjci propustili priliku da zakompliciraju meč

| Autor: Ivica RADETIĆ
ODLIČNO PARIRALI LIDERU - Daniel Janko i Miloš Milić u bloku (Snimio Danilo Memedović)

ODLIČNO PARIRALI LIDERU - Daniel Janko i Miloš Milić u bloku (Snimio Danilo Memedović)


Utakmica 16. kola Superlige odbojkaša: Rovinj – Mursa Osijek 0:3 (24:26, 11:25, 25:27). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 120. Sutkinje: Ana Tomas (Rijeka), Elena Mujaković (Opatija).

ROVINJ: Sponza, Milić, Matić, Hinić, R. Poropat, Al. Fatorić, Šetić, Janko, V. Poropat, Kovačević, Despotović.

MURSA OSIJEK: Bogdanović, Škugor, Kraljević (L), Dugandžić, Đirlić, Da Silva Santos, Garchet, Majer, Lyzantes, Viloria Marquez, Vuković, Busak Vidaković (L), Verasto.

Odbojkaši Rovinja pružili su sjajan otpor vodećoj Mursi te su čak u dva seta bili u prilici da osvoje set. Naime, u prvom i trećem setu su poraženi na razliku i na koncu su Osječani nakon 75 minuta stigli do očekivanog uspjeha, ali domaća je publika ovom prilikom mogla biti ponosna na ono što su prezentirali igrači trenera Gavrilova, posebno jer na parket nisu istrčali ozljeđeni Sponza i Vito Poropat.

Tri set lopte

Susret je bolje otvorio domaćin protiv vodeće Murse. Postava Rovinja Milić, Matić, Šetić, Al. Fatorić, Kovačević i Despotović zadala je dosta glavobolje Osječanima jer su Rovinjci bili svjesni da u ovom susretu nemaju što izgubiti te su poveli 5:3 i 8:6, da bi u nastavku prvog seta imali minimalnu prednost koju su gosti sustizali. Kod rezultata 20:19 trener gostiju je po drugi put zatražio minutu odmora, no to im nije pomoglo jer je Rovinj poveo 24:21. Nažalost, domaći odbojkaši nisu iskoristili tri set lopte jer se razigrao nezaustavljivi Marquez koji je omogućio Osječanima da upišu pet uzastopnih poena te nakon 26 minuta igre osvoje prvi set.

Đirlić ugasio nadu

Oslabljeni Rovinj, budući da Sponza, Vito Poropat nisu ulazili u igru, a nije bilo ni Šćepanovića, dobro započinje i drugi set držeći ritam s gostima do 5:5. Tada su se gosti trgnuli i preko Bogdanovića došli u vodstvo 10:7, nakon čega je iskusni Viloria Marquez ponovno bio nezaustavljiv te su Osječani nakon samo 18 minuta igre poveli 2:0 u setovima ostavivši Rovinj na samo 11 osvojenih poena u drugoj dionici.

No, lošija igra Rovinjaca iz drugog seta nije ih poljuljala jer su razigrani Milić, Fatorić i Despotović donijeli domaćoj momčadi vodstvo 3:0 i 8:3 natjeravši trenera gostiju Tepperta da u kratko vrijeme dva puta traži minutu odmora. Nezaustavljivi Viloria Marquez smanjio je vodstvo Rovinja na samo poen razlike, ali Fatorić još jednom pokazuje svoj talent i ponovo je Rovinj poveo, 11:7 i 13:8 preko Janka na serviranju. Dobra igra Rovinja, uz maksimalno zalaganje svih igrača, donosi vodstvo 19:13 i 20:16. Tada neugodni Viloria Marquez ne uspijeva iskoristiti svoj servis, ali se zato Verasto pobrinuo da vrati goste u igru, a nakon rezultata 25:25 sve nade Rovinja ugasio je Đirlić. Velika je šteta što raspoloženi Rovinjci nisu uspjeli gostima uzeti barem jedan set kao nagradu za dobru i požrtvovanu igru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini