ODBOJKA

Rovinjci danas dočekuju vodeću Mursu iz Osijeka: Nemoguća misija bez ozljeđenih Sponze i Vita Poropata

Sad protiv Murse i u srijedu protiv Kitro Varaždina nastojat ćemo odigrati najbolje što možemo u ovako oslabljenom sastavu. To je ujedno prilika mojim mladim igračima da pokažu svoj odbojkaški talent, rekao je trener Aleksandar Gavrilov

| Autor: Ivica RADETIĆ
DVA SUSRETA U PET DANA - Rovinjski odbojkaši s trenerom Aleksandrom Gavrilovom (Snimio Danilo Memedović)

DVA SUSRETA U PET DANA - Rovinjski odbojkaši s trenerom Aleksandrom Gavrilovom (Snimio Danilo Memedović)


Od velike želje da se domognu šestog mjesta u Superligi, rovinjski su odbojkaši naprosto izgorjeli u domaćem susretu protiv Medicinara Trnje. Iako su susret započeli i odigrali na zavidnoj razini, u nastavku susreta spretni su gosti na najbolji način iskoristili svaku pogrešku domaćina i preokrenuli igru te na koncu slavili u četiri seta. Velik broj pogrešaka na servisu i u obrani presudilo je da "medicinari" odnesu bodove iz Rovinja.

No, vremena za tugu nema jer već danas, u petom uzastopnom domaćem susretu, igrače Rovinja čeka susret protiv vodeće i jedine neporažene ekipe ove sezone, osječke Murse.

- Pred nama su sada u pet dana dva izuzetno zahtjevna susreta, rekao je trener Rovinja Aleksandar Gavrilov. - Susret protiv Medicinara Trnje trebamo čim prije zaboraviti jer naprosto nismo imali svoj dan. Puno smo griješili, iako smo na momente djelovali dobro. Kvalitetno smo igrali na početku svakog seta, ali smo potom često tonuli iz greške u grešku, što su gosti iz zagrebačkog predgrađa iskoristili. Velika je šteta što nam se na ovom susretu ozlijedio kapetan i tehničar Vito Poropat, a igrali smo i bez srednjeg blokera Gianluce Sponze koji se ozlijedio protiv Zadra. To nam je veliki hendikep jer su nam van stroja dva standardna igrača iz početne postave što se osjeća u našoj igri. Danas ugošćujemo vodeću Mursu, trenutno najbolju ekipu u ligi, koja je uz zagrebačku Mladost najveći kandidat za prvaka Hrvatske ove sezone. Protiv ovakve ekipe nemamo što izgubiti, a svaki osvojeni poen bit će uspjeh i stimulans za naše igrače. Pokušat ćemo pružiti što čvršći otpor igrajući bez nekog pritiska i uz što manje pogrešaka na prijemu i u bloku. Gosti su veliki favoriti, imaju više iskusnih i kvalitetnih pojedinaca što pokazuje i njihovo uvjerljivo prvo mjesto na ljestvici. Sad protiv Murse i u srijedu 18. veljače protiv Kitro Varaždina nastojat ćemo odigrati najbolje što možemo u ovako oslabljenom sastavu. To je ujedno prilika mojim mladim igračima da pokažu svoj odbojkaški talent, zaključio je trener Gavrilov.

Utakmica Rovinj – Mursa Osijek započinje u 16 sati, a nakon ove utakmice snagu će odmjeriti odbojkašice u Prvoj B ligi jer je na programu susjedski derbi između nekadašnjih superligaša Rovinja i Poreča koji započinje u 18.30 sati, također u dvorani Gimnasium.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini