SUPERLIGA ODBOJKAŠA

Rovinjci propustili priliku da skoče na šesto mjesto

| Autor: Ivica RADETIĆ
ROVINJCI POVELI PA STALI - Vito Poropat i Daniel Janko u bloku (Snimio Danilo Memedović)

ROVINJCI POVELI PA STALI - Vito Poropat i Daniel Janko u bloku (Snimio Danilo Memedović)


Utakmica 15. kola Superlige odbojkaša: Rovinj – Medicinar Trnje 1:3 (25:18, 15:25, 14:25, 20:25). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 100. Suci: Želimir Kušljić (Krk), Mihael Bišćan (Pula).

ROVINJ: Sponza, Milić, Matić (L), An. Fatorić, Hinić, R. Poropat, Al. Fatorić, Šetić, Šćepanović, Janko, V. Poropat, Kovačević, Despotović.

MEDICINAR TRNJE: Crnojević, Rugle, Devald, Pribanić, Slavica, Skorin, Kuruc, Kuljanac, Tomić, Dumić, Parić, Kljaić (L), Novalić (L).

Derbi klubova iz sredine ljestvice pripao je gostima iz Zagreba koji su poslije 92 minute izjednačene igre preokrenuli početno vodstvo Rovinja i na kraju zasluženo slavili vrijednu pobjedu kojom su učvrstili šesto mjesto na ljestvici. Rovinjci su se nadali da će u četvrtom uzastopnom domaćem susretu pobjedom preskočiti goste iz Zagreba i skočiti na šesto mjesto, ali se to ipak nije dogodilo. Sve što su odbojkaši trenera Aleksandra Gavrilova napravili, bilo je osvajanje prvog seta. Nakon toga su jednostavno "nestali" s parketa te su gosti zasluženo slavili iskoristivši brojne pogreške u igri domaćih odbojkaša.

Prvi set bolje su otvorili gosti koji su poveli 2:0, ali se Rovinjci bude te su as poenom Despotovića poveli 5:4, a pri vodstvu 12:7 natjerali su gostujuću klupu da zatraži minutu odmora. Dobrom igrom u bloku Kovačević, Milić i Aleksandar Fatorić nisu dopustili gostima da zaprijete pa je Rovinj nakon samo 21 minute poveo 1:0 u setovima.

U drugom setu igrala se izjednačena odbojka do 10:10, nakon čega gosti na krilima Pribanića i Kuljanca rade seriju od pet poena i uvjerljivo osvajaju set. Loša igra Rovinja u drugom setu nastavljena je i u trećem. Medicinari su odmah poveli s pet poena razlike i bez poteškoća poveli 2:1. Igrači Rovinja nikako nisu uspijevali posložiti igru igrajući bez ozljeđenog Sponze, koji nije ni ulazio u igru, a nisu pomogli niti savjeti Ivana Džebe. U posljednjem setu gosti iz predgrađa Zagreba vodili su 17:11 zahvaljujući kapetanu Skorinu koji je ujedno i dirigirao igrom jer gosti nisu imali trenera. U velikoj želji da uknjiže nove bodove igrači trenera Aleksandra Gavrilova naprosto su "izgorjeli" propustivši priliku da preskoče jučerašnjeg suparnika.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini