ODBOJKA

Milić osigurao novu pobjedu

| Autor: Ivica RADETIĆ
USPJEH NA STARTU PROLJETNOG DIJELA - Odbojkaši Rovinja s trenerom Aleksandrom Gavrilovim

USPJEH NA STARTU PROLJETNOG DIJELA - Odbojkaši Rovinja s trenerom Aleksandrom Gavrilovim


Utakmica 12. kola Superlige odbojkaša: Rovinj – Marsonia 3:2 (20:25, 26:24, 22:25, 25:20, 16:14). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 100. Suci: Mihael Bišćan (Pula), Dalibor Tota (Rijeka).

ROVINJ: Sponza, Milić, Matić (L), Hinić, R. Poropat, Fatorić, Šetić, Ščepanović, Janko (L), V. Poropat, Preden, Kovačević, Despotović.

MARSONIA: A. Grgić, Orešković, M. Grgić, Karačić, Gudelj, Budim, Begić, Lopatić, Pejanović, Kovačević (L), Šunić (L), Barišić.

Na otvaranju drugog dijela odbojkaške sezone u Superligi rovinjski su odbojkaši nakon dva sata uzbudljive igre uspjeli iščupati pobjedu protiv posljednje Marsonije. Gosti iz Slavonskog broda su s četiri pojačanja (Budim, Begić, Lopatić i Barišić) zadavali dosta glavobolje domaćinu na servisu i u bloku te su na koncu u Rovinju uknjižili prvi prvenstveni bod.

Susret su bolje otvorili gosti koji su poveli 3:0 na serviranje Begića te su nešto kasnije poenima Lopatića imali vodstvo od sedam poena razlike. Potom je Na serviranje Marsonija povela 18:8 koristeći brojne greške Rovinja na servisu i prijemu. Ipak, u finišu prvog seta Sponza, Milić i Fatorić uspijevaju smanjiti prednost gostiju na četiri poena razlike, ali nedovoljno da spriječe Marsoniju da osvoji prvi set. Igrači Rovinja su se trgnuli u drugom setu i na precizno serviranje Matije Ščepanovića poveli 7:3. Gosti su pozvali minutu odmora i ubrzo poravnali na 14:14. Uz nekoliko izmjena trener Gavrilov je ponovno pokrenuo "rovinjski stroj" i ušlo se u neizvjesnu završnicu u kojoj su na koncu spretniji bili domaćini - 1:1.

U trećem su setu ponovo gosti poveli 12:7 preko svojih pojačanja povedu 12:7 kad se trgne primač, ali su s rovinjske strane odgovorili Miloš Milić i Gianluca Sponza za izjednačenje, 16:16 i 20:20. No, završnica je ovog puta pripala gostima koji su poveli s 2:1. U četvrtom se setu igrao poen za poen do 16:16, nakon čega su Rovnjci preko Milića, Fatorića i Sponze izborili peti set. U vrlo izjednačenom petom setu (3:3, 7:7 i 13:13) pobjedu Rovinju donio je Milić koji je "zakucao" pobjednički poen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater