ODBOJKA

Rovinj u subotu ugošćuje Marsoniju: Prvi od šest domaćih ogleda u nizu

SUTRA PO PRVU PROLJETNU POBJEDU - Trener Aleksandar Gavrilov s odbojkašima Rovinja (Snimio Danilo Memedović)

SUTRA PO PRVU PROLJETNU POBJEDU - Trener Aleksandar Gavrilov s odbojkašima Rovinja (Snimio Danilo Memedović)


Nakon mjesec dana pauze, u subotu se nastavlja Superliga. Rovinjski odbojkaši su u jesenskom dijelu, i pored toga što su zaredali sa šest gostovanja, uspjeli u sakupiti 13 bodova i trenutno se nalaze na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice. Mlada ekipa Rovinja koja u svojim redovima ima tek nekoliko iskusnih odbojkaša s dosta optimizma ulazi u drugi dio prvenstva koji im sad donosi čak šest uzastopnih domaćih utakmica. Seriju započinju ove subote u dvorani Gimnasium utakmicom protiv posljednje Marsonije koja nakon 11 kola još nema nijednog boda.

– Nakon pauze mi smo 9. siječnja započeli pripreme koje smo odradili jako dobro i odigrali dva prijateljska susreta s odbojkašima Kopra. U prvom je bilo 2:2, u drugom smo pobijedili 4:1, ističe trener Rovinja Aleksandar Gavrilov. - Ekipa je ostala u kompletnom sastavu i u ovim su susretima priliku dobili svi igrači koji će braniti boje kluba u nastavku prvenstva. Najbitnije je da su svi zdravi i s optimizmom čekamo početak proljetnog dijela. Bila bi velika šteta ne iskoristiti ovaj povoljan raspored, budući da ćemo ovog proljeća igrati čak osam utakmica u našoj dvorani, dok ćemo samo tri puta gostovati, u Sisku, Splitu i Rijeci.

Potom se trener Rovinja okrenuo prvom susretu.

- Sezonu otvaramo protiv Marsonije koja se osjetno pojačala i nije za podcjenjivanje. Ipak, vjerujem da ćemo s jednim ozbiljnim pristupom, strpljivom igrom i koncentracijom pokazati našu kvalitetu i doći do novih bodova. Želja nam je da učinimo još koji korak naprijed ili bolje rečeno da dođemo do šestog mjesta kojeg drži ekipa Medicinara Trnje koji nam bježe četiri boda. Upravo njih početkom ožujka dočekujemo u Rovinju. Zato nam je bitna svaka utakmica da damo sve od sebe kako bi ovaj izuzetno povoljan raspored iskoristili te uz podršku naših navijača, koji su prepoznali naše dobre igre, osigurali da bodovi ostanu u Rovinju, zaključio je Gavrilov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of