ODBOJKA

Rovinjci u subotu igraju u Kupu: Opet protiv Siska u Gimnasiumu

Osjetio se nedostatak kapetana Vita Poropata u prvenstvu, ali on se priključio ekipi, dok za ovu utakmicu i dalje ne mogu računati na Roka Poropata. Vjerujem u ove dečke, a dobre igre i rezultati u dosadašnjem tijeku prvenstva pridonijeli su da nam se vraćaju naši vjerni navijači, koje nećemo razočarati, rekao je trener Aleksandar Gavrilov

| Autor: Ivica RADETIĆ
PO DRUGO SLAVLJE PROTIV SISKA - Trener Aleksandar Gavrilov s rovinjskim odbojkašima (Snimio Ivica Radetić)

PO DRUGO SLAVLJE PROTIV SISKA - Trener Aleksandar Gavrilov s rovinjskim odbojkašima (Snimio Ivica Radetić)


Rovinjski odbojkaši će u subotu s poetkom u 18 sati u dvorani Gimnasium, u prvom kolu Kupa Vinka Dobrića ponovo ugostiti ekipu Siska. Naime, tog su suparnika pred osam dana teškom mukom pobijedili 3:2 u 7. kolu Superlige. Bit će to repriza prvenstvenog susreta u kojem su domaći odbojkaši teže od očekivanog, nakon više od dva sata igre, uspjeli doći do dva boda. Nakon dobrog starta u prvenstvu, razigrani Rovinjci, uz malo sreće, žele nešto više učiniti i u kupu. Možda da pokušaju ponoviti 2012. godinu kad su u Valbruni u finalu s 3:1 pobijedili Kaštelu i postali pobjednici Kupa Hrvatske.

- Zasad smo u prvenstvu upisali tri pobjede, sa Zadrom i Marsonijom u gostima i sa Siskom kod kuće, a osvojili smo i bod protiv Medicinara Trnje u gostima, podsjetio je trener Aleksandar Gavrilov. - Radimo jako dobro, na treninzima bude većina igrača što nam puno znači za uigranost. Protiv Siska smo odigrali jako bitnu utakmicu i pobijedili sastav koji u svojim redovima ima više iskusnih i kvalitetnih igrača. To su Siščani pokazali i pred našim navijačima jer se nisu predavali niti jednog trenutka. Prva dva seta bolje su otvorili gosti, smo se mi u pravo vrijeme, u završnici, trgnuli i riješili set u svoju korist. Potom su iskoristili naš pad koncentracije i izjednačili u setovima. U petom setu, kad smo bili na pragu poraza jer je Sisak vodio 10:7, pokazali smo još jednom karakter i na precizno serviranje Tonija Šetića i čvrstim blokom došli do pobjede.

Dakle, suparnici se dobro poznaje.

- Moram naglasiti da smo protiv Siska imali 30 servis grešaka, što je previše ako želiš doći do pozitivnog rezultata. Raduje me što su uz Šetića i Milića koji imaju napadačke servise, jako dobro odigrali i ostali poput Despotovića, Aleksandra Fatorića, Sponze i Kovačevića te libera Matića. Osjetio se nedostatak kapetana Vita Poropata koji se priključio ekipi, dok za ovu utakmicu i dalje ne mogu računati na Roka Poropata. Vjerujem u ove dečke, a dobra igra i rezultati u dosadašnjem tijeku prvenstva pridonijeli su da nam se vraćaju naši vjerni navijači, koje nećemo razočarati. Do kraja ove godine u kratko ćemo vrijeme u našoj dvorani imati nekoliko zanimljivih susreta, u subotu kup ogled protiv Siska, a onda slijede prvenstveni susreti sa Splitom i Rijekom. Odnosno, s protivnicima s kojima se možemo nadigravati, zaključio je trener Gavrilov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini