ODBOJKA

Veli Vrh danas u Osijeku igra susret osmine finala Kupa. Tonković: Znamo što možemo očekivati od Osječanki

Vjerujem da im možemo parirati, ali ne smijemo dozvoliti padove u igri koji su nam se događali protiv Enne. Tu prvenstveno mislim na prijem, jer ako on nije dobar, ne možemo napasti kroz sredinu i to se osjeti u našoj igri, rekla je trenerica Tatjana Tonković

| Autor: Ivica CEROVAC
MUČI JE "TANAK" IGRAČKI KADAR - Tatjana Tonković (snimo Danilo MEMEDOVIĆ)

MUČI JE "TANAK" IGRAČKI KADAR - Tatjana Tonković (snimo Danilo MEMEDOVIĆ)


"Jednostavno ne znamo završiti set, u završnici kao da se bojimo napraviti poen te prebacujemo odgovornost jedna na drugu." Tako je Ana Šverko, odbojkašica Velog Vrha, zborila u najavi domaće utakmice protiv vukovarske Enne i zazivala promjene. No, umjesto njih, stigao je "deja vu" i Velovršanke su po već viđenom scenariju upisale novi poraz, svoj četvrti u tekućoj sezoni te su i dalje u iščekivanju prve pobjede.

- Sve što je Ana rekla je živa istina. Činjenica da ne možemo završiti set mučila nas je i u prvom dijelu prošle sezone, koju smo okončale sa samo dvije pobjede, a još nam ih je nekoliko izmaknulo u susretima koje smo imali u svojim rukama. Nastavilo se to i u ovoj sezoni, jer smo u obje domaće utakmice, i protiv Ribole i sada protiv Enne, stalno bile tu negdje i trebale smo ih dobiti, ali nismo uspjele napraviti taj završni korak, nadovezala se Tatjana Tonković, trenerica Velog Vrha.

Dva ispita u četiri dana

- Kako smo odigrale prvi set protiv Vukovarki, pomislila sam da ćemo lako stići do pobjede, što je prije početka susreta bilo teško za očekivati s obzirom na njihovu kvalitetu, a onda je u drugom setu uslijedio raspad sistema. Gošće su uvjerljivo stigle do poravnanja, a potom smo u preostala dva seta stalno pokušavale dostići rezultatski zaostatak. Cijelo vrijeme smo ih lovile, što je zahtjevno i to se osjetilo u završnici četvrtog seta, koju smo odigrale katastrofalno. "Ubile" smo se da ih stignemo i onda smo pale u presudnom trenutku, kad smo već počele razmišljati o petom setu.

Nemaju na Velom Vrhu previše vremena da žale za onim što je bilo, jer ih u naredna četiri dana očekuju dva zahtjevna ogleda, garnirana s dugačkim putovanjima. U subotu im u Splitu slijedi derbi začelja protiv tamošnjih Brda, a kao uvod u susret šestog kola Superlige, poslužit će im današnji dvoboj osmine finala Kupa Snježane Ušić u Osijeku protiv istoimenog domaćina. Put Osijeka krenut će se danas u šest sati ujutro, bez Šverko koja će izostati zbog fakultetskih obveza.

Spriječiti padove u igri

- Ionako tanak igrački kadar bit će nam dodatno prorijeđen, no svjesne smo bile pred ulazak u sezonu da će nam utakmice koje će se igrati tijekom tjedna predstavljati problem zbog privatnih obveza i s time se moramo pomiriti, istaknula je Tonković.

- Što se tiče Osijeka, prošle sezone smo ih svladale na domaćem parketu i izgubile na gostovanju, a kako im se u međuvremenu ekipa nije previše promijenila, znamo što možemo očekivati.

Ostale su bez srednjeg blokera Gajić koja je preselila u Vukovar, no i dalje je to prvenstveno borbena i obrambena ekipa protiv koje se teško stiže do poena. Ušle su u sezonu bolje od nas i upisale dvije domaće pobjede, ali nakon uvjerljivih 3:0 na otvaranju protiv Brda, u posljednjem kolu su se mučile i na jedvite jade svladale Nebo, nakon što su gubile 2:1 te potom dobile 26:24 četvrti set i 15:12 peti. Vjerujem da im možemo parirati, ali ne smijemo dozvoliti padove u igri koji su nam se događali protiv Enne. Tu prvenstveno mislim na prijem, jer ako on nije dobar, ne možemo napasti kroz sredinu i to se osjeti u našoj igri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum