ODBOJKA

Veli Vrh u subotu dočekuje vukovarsku Ennu. Vrijeme je za prvu pobjedu sezone

Kad smo prave, možemo parirati većini ekipa u ligi, no zasad same sebe uspijevamo pobijediti. Jednostavno ne znamo završiti set, u završnici kao da se bojimo napraviti poen te prebacujemo odgovornost jedna na drugu, rekla je Ana Šverko

| Autor: Ivica CEROVAC
ULOVITI KONSTANTU U IGRI - Ana Šverko (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

ULOVITI KONSTANTU U IGRI - Ana Šverko (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Odbojkašice Velog Vrha i dalje su na čekanju prve pobjede u svojoj drugoj superligaškoj sezoni. Nakon gostujućeg poraza od Dinama (0:3) i domaćeg od kaštelanske Ribole (2:3), Velovršanke su poražene i u Zaprešiću od novaka u najjačem hrvatskom razredu Neba (1:3), u ogledu u kojem definitivno imaju za čime žaliti.

- Pravo je čudo što smo uspjele prokockati u prvom setu. Povele smo 4:0 i potom održavale četiri-pet poena prednosti do 16:12, a onda su nas protivnice stigle i dobile na razliku. I u drugom setu smo se brzo rezultatski odvojile te ga relativno lagano riješile u svoju korist s 25:21, ali opet smo im dopustile da stignu do izjednačenja nakon što smo imale šest poena prednosti, prisjetila se Ana Šverko, odbojkašica Velog Vrha.

- I u treći set smo dobro ušle i povele, no brzo smo im dopustile da nas stignu i prestignu te smo ih potom morale loviti i na kraju smo opet izgubile na razliku. Nakon toga, uslijedio je raspad sistema i u četvrtom setu su nas igračice Neba "zgazile". Ništa nam nije išlo od ruke, čak ni prijem koji je u prva dva seta odlično funkcionirao te smo ostale na 18 osvojenih poena, premda je razlika bila i veća. Nismo uspijevale spajati blokove zbog njihove brze igre, obrana nam nije funkcionirala i nastavile smo loše servirati, a kad promašiš sedam-osam servisa po setu, teško se nečemu možeš nadati.

Nova prilika za prvu pobjedu Velovršankama će se pružiti u subotu, s početkom u 19 sati, kad će u svojoj dvorani ugostiti Ennu. Niti Vukovarke nisu dobro krenule u sezonu te zasad imaju samo jednu pobjedu, protiv Ribole.

- Vukovarke je napustila najbolja igračica iz prošle sezone, Porečanka Larisa Pauletić, i to je veliki plus za nas. Na njenu poziciju doveli su Mirnu Bečić iz Splita, došle su još neke nove cure, ali Enna je ekipa s kojom se da igrati.

Pokazale smo to prošle sezone kad smo ih doma pobijedile s Pauletić u sastavu, što nitko nije očekivao, pa vjerujem da možemo to u subotu ponoviti, ali samo ako popravimo neke stvari u našoj igri. Kad smo prave, možemo parirati većini ekipa u ligi, no zasad same sebe uspijevamo pobijediti. Jednostavno ne znamo završiti set, u završnici kao da se bojimo napraviti poen te prebacujemo odgovornost jedna na drugu. Nadam se da će u subotu biti drugačije i da će nas domaća publika potaknuti na neke promjene, zaželjela je Šverko.

- Nemamo konstantu u igri, ali kad se oscilacije događaju kod jedne igračice, to je nešto s čime se možemo nositi, jer se međusobno podržavamo i uspijemo jedna drugu dignuti. No, problem nastaje kad cijela ekipa odjednom padne i ne može se više vratiti. Dogodilo nam se to u četvrtom setu protiv Neba i to nam se više ne smije ponoviti, već moramo reagirati kao protiv Kaštelanki, kad nakon dva izgubljena seta nismo odustale i pomirile se s porazom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater