NOVA SEZONA

PRVO KOLO TREĆE HNL-ZAPAD BEZ VEĆIH IZNENAĐENJA Siniša Stojanov, prvotimac Rovinja: "Znamo da će biti teško, ali MOŽEMO IGRATI SA SVIMA"

| Autor: Boris VIDULIN
Rovinjcima slijedi ogled s Cresom - Siniša Stojanov (žuti) (Milivoj MIJOŠEK)

Rovinjcima slijedi ogled s Cresom - Siniša Stojanov (žuti) (Milivoj MIJOŠEK)


Govore nam da ćemo prije ili poslije klonuti, izgubiti vjeru u vlastite mogućnosti i potonuti, a ja sam uvjeren da će biti baš suprotno. Istina je da će biti golova primljenih zbog neiskustva, da će nam trebati puno prilika da zabijemo, ali ako budemo ustrajni, možemo samo profitirati, rekao je Siniša Stojanov, jedan od iskusnijih igrača Rovinja

Prvo kolo Treće HNL zapad nije donijelo pretjerano iznenađujuće rezultate, sve je bilo onako kako se moglo i predvidjeti. U jedinom dvoboju u kojem su se međusobno sučelili klubovi iz naše županije nije bilo iznenađenja, iako su ga nogometaši Buja priželjkivali. Ivan Macan, trenutno najbolji igrač Rudara, imao je drugačije namjere pa je osim dva pogotka, izborio kazneni udarac kojeg je i realizirao, a kod onog trećeg gola upisana mu je asistencija, čime je samo potvrdio odličnu formu već na samom početku prvenstva.

Jadran se nije previše namučio, jer su gosti kvalitetom nedorasli i ni u jednom trenutku nisu mogli parirati razigranim domaćinima. Kada je trener Šuran osjetio da ritam utakmice pada, napravio je izmjene koje su donijele potrebnu svježinu, a da kvaliteta igre ostala ista. Naravno da je tome kumovao nedorasli protivnik, ali su Banić, Terlević i Mendiković pokazali da se na njih može računati i da im boravak na klupi za rezervne igrače nije kazna. Pazinka je u Novi Vinodolski otputovala bez tri iskusna prvotimca, sa samo sedmoricom seniora, a ostalo su redom bili kadeti i juniori. Oplakani su bili unaprijed jer je Vinodol ove godine pojačao svoje redove i s nekim bivšim prvoligaškim igračima, no to im nije bilo dovoljno za mladu momčad iz Pazina. Nije ih pokolebalo ni rano vodstvo domaćina, igrali su strpljivo i to je nagrađeno tek nekoliko minuta prije kraja kada je Rabar eurogolom postavio konačnih 1:1. S ruba kaznenog prostora pucao je snažno, a lopta je završila dijagonalno u kutu gola nemoćnog vratara.

- Da smo postigli pogodak malo ranije, uvjeren sam da bi postigli još jednog jer su oni iskusna, ali malo starija momčad koja snagom padne. Nismo to iskoristili, ali ne mogu biti nezadovoljan postignutim, rekao je trener Pazinke Mirko Matika.

Na Cresu nogometaši Uljanika nisu bili na očekivanoj razini, iako su imali neke prilike, no ostale su neiskorištene za razliku od domaćina koji je dva puta bio uspješan. Utakmica Novigrad - Crikvenica odgođena je i ponovo je promijenjen datum odigravanja, sada je to 22. rujna u Crikvenici.

Rovinj je gostovao na Grobniku, jednom od težih gostovanja u ligi i uvjerljivo izgubio. Poraz od 5:0 grubo zvuči, no shodno trenutnom stanju, iako to nije nimalo sportski ni motivirajuće, on je sasvim pristojan.

- Ne bi se složio s tom konstatacijom, unatoč određenoj skepsi s kojom smo ispraćeni na prvo gostovanje. Mislim da bi realnije bilo da je završilo, primjerice, 3:1 i to bi bilo ono realno stanje s obzirom na prikazano na terenu. Ovako je ipak malo prenaglašeno. Prvi dio smo bili dobri, u obrani smo stajali onako kako smo se dogovorili i sve je štimalo. Primili smo pogodak pred sam kraj prvog djela utakmice i tu smo malo pali, što je bilo i očekivano. Imali smo i mi neke prilike, braća Agaj, Kazalac i Perja, kada je ušao, ali nam nedostaje iskustvo kojeg oni imaju, a to je nemoguće nadomjestiti, rekao je o uvjerljivom porazu jedan od najiskusnijih u redovima Rovinja Siniša Stojanov.

Unatoč visokom porazu i činjenici da će im ove sezone biti izuzetno teško, ne gubi nadu.

- Ma, mi se možemo samo dizati, mi možemo igrati samo bolje i vjerujem da će iz kola u kolo to tako i izgledati. Govore nam da ćemo prije ili poslije klonuti, izgubiti vjeru u vlastite mogućnosti i potonuti, a ja sam uvjeren da će biti baš suprotno. Jaki smo u glavi, znamo kako stoje stvari, znamo i da će nam biti teško, ali smo isto tako uvidjeli da se možemo nositi sa svima. Istina je da će biti golova primljenih zbog neiskustva, da će nam trebati puno prilika da zabijemo, ali ako budemo ustrajni, možemo samo profitirati.

Vjeruje da neće biti tek prolaznici u ligi.

- Posve sam siguran da smo kadri nekog iznenaditi i otkinuti pokoji bod. Možda to ne bude dovoljno da ostanemo u ligi, ali ponavljam, imat ćemo iskustvo više koje će nam biti od koristi.

Rezultati ga nisu iznenadili.

- Sve je nekako očekivano, možda sam mislio da bi Uljanik mogao barem do boda, jer su mi djelovali jako dobro kad su igrali protiv nas pripremnu utakmicu, ali to možda govori i o Cresu s kojim su igrali, našem protivniku u sljedećem kolu, zaključio je Siniša Stojanov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini