ISTRA 1961

Preko Hajduka stići do "pokera" na kojeg se čeka više od 12 godina

| Autor: Ivica Cerovac
Salim Fago Lawal (Snimio Zvonimir Barisin / Pixsell)

Salim Fago Lawal (Snimio Zvonimir Barisin / Pixsell)


Tri kola prije okončanja 15. uzastopne sezone Istre 1961 u najjačem razredu hrvatskog nogometa te 18. u klupskoj povijesti, navijači pulskog prvoligaša teško se mogu oduprijeti razmišljanju o tome koju bi sada poziciju zauzimali njihovi ljubimci, samo da su glavni i odgovorni tijekom ljeta povukli prave poteze. Dolazak Mislava Karoglana na zeleno-žutu klupu brzo se pokazao kao iznimno loša odluka, prvenstveno na rezultatskom planu jer je pod njegovom komandnom palicom u tri kola osvojen jedan jedini bod, uz gol-razliku 1:10. Brže-bolje Karoglanu su pokazana izlazna vrata te je jednu utakmicu u "zrakopraznom prostoru" momčad vodio Sergej Banović i u domaćoj golijadi s Osijekom na kojoj su se mreže tresle osam puta stigao do boda, a onda je kormilo predano u ruke Davidu Catali.

Ni to se nije pokazalo dobitnom formulom, jer je Španjolac svojom odlukom da na teren pošalje rezervnu postavu »skrojio« ispadanje iz Kupa, dok je u prvenstvu odradio 17 utakmica i pritom konto »podebljao« za 16 bodova. »Mršav« učinak bio je dovoljan tek za toliko puta viđenu devetu poziciju, uz olakšavajuću okolnost da je »fenjeraš« Rudeš zaostao dovoljno da se ne mora strepiti za ostanak. No, niti u klubu, a niti u njegovom okruženju tim učinkom nisu bili zadovoljni i stoga je uslijedila nova smjena na klupi, na koju je doveden Paolo Tramezzani i treća se i ovom prilikom pokazala kao sreća.

Talijanski stručnjak je u dosadašnjih 12 odrađenih utakmica upisao pet pobjeda, četiri remija i tri poraza, a više od samih rezultata veseli činjenica što je očigledno kako momčad koju je preuzeo u hodu pod njegovom paskom raste iz kola u kolo. Potvrđuju to i tri uzastopne pobjede u tri posljednja kola, doseg kojeg su »zeleno-žuti« posljednji put ostvarili prije više od tri godine kad su, s Danijelom Jumićem na klupi, unutar osam dana između 5. i 13. ožujka 2021. godine dvaput svladali Lokomotivu i jednom Šibenik. Koliko je Tramezzanijevih 19 osvojenih bodova dobar učinak, najbolje može posvjedočiti činjenica da bi Istra 1961, da je s njegovim dolaskom krenulo novo prvenstvo, u ovom trenutku zauzimala četvrtu poziciju na ljestvici, na kojoj bi bila bodovno poravnata s Hajdukom i Lokomotivom. Dinamo bi s 32 boda bio uvjerljivo vodeći, Rijeka bi za njim zaostajala pet koraka, a Osijek na trećoj poziciji imao 20 bodova, tek jednog više od »zeleno-žutih«. Varaždinu bi 17 bodova bili dovoljni tek za sedmu poziciju, a tri posljednja mjesta zauzimali bi Gorica s osam, Slaven Belupo sa sedam i Rudeš s tri osvojena boda.

Na žalost, Tramezzani je na »Drosinu« stigao s 21 kolom zakašnjenja, ali opet na vrijeme da ostvari ono što se prije dva mjeseca činilo kao nemoguća misija te poravna rekordni bodovni doseg kojeg je prije godinu dana zabilježio Gonzalo Garcia. Tri pobjede u tri preostala kola mogu dovesti Istru 1961 do 46 bodova, onoliko koliko ih je osvojila i u prošloj sezoni. Pritom Talijan neće uspjeti dohvatiti petu poziciju koju je izborio Urugvajac, ali zato se nalazi u prilici da sruši jedan drugi rekord, a to je onaj po broju uzastopnih prvenstvenih pobjeda.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater