UMAG

POVIJEST JE UČITELJICA ŽIVOTA: (Pro)nađimo se zajedno u muzeju

| Autor: Sanja BOSNIĆ

Zidine su pronađene prošle godine u arheološkim istraživanjima prilikom izvođenja građevinskih radova na trgu. Upoznavanje povijesnih spomenika grada nastavilo se šetnjom do crkvice svetog Roka

Brojni građani okupljeni na novom umaškom Trgu 1. svibnja još jednom su se imali priliku uvjeriti da je Povijest učiteljica života. Naime, Noć muzeja, pod nazivom "(Pro)nađimo se zajedno", započela je upoznavanjem na "licu mjesta", s novootkrivenim srednjovjekovnim zidom čija je zidanje započelo 1333. godine na ovoj sjevernoj strani grada.

Povijesni spomenici

Zidine su pronađene prošle godine u arheološkim istraživanjima prilikom izvođenja građevinskih radova na trgu. Upoznavanje povijesnih spomenika grada nastavilo se šetnjom do crkvice svetog Roka, a zatim se program uz stručno vodstvo zaposlenica Muzeja grada Umaga - ravnateljice Biljane Bojić i njezinih stručnih suradnica, Barbare Crnobori, Anike Mijanović i Sunčane Dežjot odvijao pod krovom muzeja.

Večer je koncepcijski reflektirala svojevrsnu sintezu dosadašnjih muzejskih aktivnosti, ali u novom izdanju. Predstavljen je tako prvi katalog Umag – grad sporta, prezentirani su deplijani iz muzejske zbirke, zatim edukativna igra "Zaboravljeno blago Umaga", a za najmlađe su projicirani dokumentarni filmovi nastali u filmskoj radionici Društva Naša djeca Umag.

Retrospekcija muzeja

Ovogodišnji je program ispraćen izložbom "Retrospekcija muzeja" nakon čega se druženje raspoloženih posjetitelja nastavilo uz poznate "muzejske" fritule i kuhano vino.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum