BOGAT PROGRAM 31. SIJEČNJA

NOĆ MUZEJA U UMAGU: Prezentacija arheoloških otkrića, edukativne igre....

| Autor: Portal GlasIstre.hr
(Neven JURJAK)

(Neven JURJAK)


"Program Noći muzeja u Muzeju grada Umaga usmjeren je na lokalnu zajednicu, koju potičemo da kroz otkrivanje vlastite prošlosti, pronađe sebe. Progovaramo ne samo o važnosti umaške povijesti, sadašnjosti i budućnosti, već i o muzeju kao mjestu susreta i stjecanja novih znanja, uključenosti lokalne zajednice u muzejske aktivnosti, muzeju kao mjestu razvoja kreativnosti, vještina i talenata, razvoja kulturnog turizma, a sve u cilju kontinuiranog stvaranja nove publike", kažu uvodno organizatori ovogodišnje manifestacije Noć muzeja koja će se u Umagu, istovremeno kada i diljem Hrvatske, održati 31. siječnja pod ovogodišnjim sloganom "Velike obljetnice hrvatskih muzeja".

Započet će s vodstvom po Umagu, kojim će publiku upoznati s najnovijim povijesnim i arheološkim otkrićima. Točnije, vodstvo će započeti na Trgu 1. svibnja gdje će biti predstavljeni rezultati prošlogodišnjih arheoloških istraživanja prilikom kojih su pronađeni ostaci drugog reda gradskih zidina i drugi važni nalazi. Vodstvo će se nastaviti kod crkve Sv. Roka, gdje će posjetitelji imati priliku razgledati unutrašnjost crkve i poslušati kratku povijest crkve.

Dolaskom u Muzej, posjetitelji će se zabaviti kroz edukativnu igru 'Zaboravljeno blago Umaga'. Slijedi prezentacija kataloga Umag - grad sporta

- Saznanja o povijesti Umaga, ali i o muzejskoj djelatnosti, ističu nadalje organizatori, i ovog će puta biti moguća prezentacijom deplijana Muzejske zbirke i izložbom Retrospekcija Muzeja. Izložbom Retrospekcija muzeja publika će se upoznati s osnovnom muzejskom djelatnošću te će se vodiči ujedno osvrnuti i na samu zgradu Muzeja, koja je danas u cijelosti obnovljena, ali i otvoriti nove teme i ciljeve za budućnost, kroz stvaranje Novog muzeja sa stalnim postavom i primjenom novih tehnologija. Za kraj, kao rezultat suradnje muzeja i lokalne zajednice, prezentirat će se dokumentarni baštinski filmovi nastali na filmskoj radionici Društva "Naša djeca" Umag, odnosno predstaviti će se dječje stvaralaštvo Umaga, ali i dječje viđenje lokalne baštine predstavljene kroz sljedeće teme: grbovi grada, kuća De Franceschijevih i šinjor Sergio - majstor od drva.

Prema dostavljenom programu pod nazivom "(Pro)Nađimo se u muzeju!, vodstvo po gradu s polaskom s Trga 1. svibnja počinje u 18 sati. Izložba Retrospekcija muzeja trajat će od 18 do 23 sata. Igra Zaboravljeno blago Umaga počinje u 18.30 i 19.30 sati i traje pola sata. Prezentacija kataloga Umag - grad sporta počet će u 19 sati, a prezentacija deplijana Muzejske zbirke u 20 sati. Izbor dokumentarnih filmova filmske radionice Društva "Naša djeca Umag" počinje u 21 sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum