NASTAVLJA SE NIZ USPJEHA

Porečki umjetnik Eugen Varzić na PLAVOM SALONU

Rad Eugena Varzića

Rad Eugena Varzića


Nastavlja se niz ovogodišnjih uspjeha porečkog umjetnika Eugena Varzića.

Od 18. prosinca do 10. veljače 2019. izlagat će u sastavu 18. triennalea hrvatskog slikarstva Plavi salon koji je naslovljen "Realizmi privatnosti: subjektivno u objektivnom u novom hrvatskom slikarstvu".

Na izložbi sudjeluju sljedeći autori: Lovro Artuković, Sebastijan Dračić, Luka Dundur, Jadranka Fatur, Fedor Fischer, Martina Grlić, Mitar Matić, Ines Matijević, Duje Medić, Maja Pavin Radaljac, Pavle Pavlović, Valentina Supanz, Miran Šabić, Stjepan Šandrk, Robert Šimrak, Stipan Tadić, Eugen Varzić, Zlatan Vehabović, Matko Vekić i Ivana Vulić.

Izložba u organizaciji Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar, priređuje se u prostorima Galerije umjetnina, Kneževe palače i Gradske lože. Autor koncepcije je prof. dr. Vinko Srhoj, a suradnice na projektu povjesničarka umjetnosti Koraljka Alavanja, kustosica galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar i doc. Karla Lebhaft.

Izložba je ostvarena sredstvima Grada Zadra, Ministarstva kulture RH i Zadarske županije.

Eugen Varzić diplomirao je na slikarskom odjelu Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci 1999. godine. Izlagao je na trideset samostalnih izložbi, te na više od stotinu skupnih u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad više je puta je nagrađivan. Vodio je razne umjetničke projekte, te surađivao na međunarodnim likovno- umjetničkim projektima. Likovno se usavršavao u Madridu, kod Eloyja Moralesa i Antonia Garcie Lopeza.

Njegovi likovni radovi nalaze se u mnogim javnim i privatnim prostorima i u privatnim zbirkama širom Hrvatske i svijeta, kao i u sakralnim prostorima. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini