IZNIMNI USPJESI UČENIKA PULSKE GLAZBENE ŠKOLE

Najviše nagrada u povijesti škole


Ova je godina iznimno uspješna za pulsku Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova. Protekli su tjedni bili vrlo uzbudljivi za brojne učenike te škole, budući da su održana razna državna natjecanja, kao i međunarodna, a kako je rekla ravnateljica škole Romana Vuksan Zuban, "ove godine osvojili smo najveći broj nagrada u povijesti škole. Učenici su zajedno sa svojim mentorima osvojili 16 prvih i četiri druge nagrade na regionalnom natjecanju Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga - regija jug Hrvatske. Na državnom natjecanju osvojili su: tri prve nagrade u disciplinama violina (prva kategorija Ana Kanižaj i treća kategorija Letizia Ulika Roce) te harmonika (druga kategorija Ivan Šarić).

Višesatno vježbanje

Valja istaknuti nagrađeni zbor osnovne škole koji je u kategoriji dječjeg zbora mlađeg uzrasta četvrti u državi. "Na međunarodnim natjecanjima također smo pobjednici – Sonus op. 4 u Križevcima disciplina klavir, najmlađa učenica s osam godina Kaja Zagoranski dobitnica je prve nagrade; s natjecanja "Davorin Jenko" Beograd - disciplina trube, u najmlađoj kategoriji Antonio Roce dobitnik je zlatne medalje te na Ars nova Trst natjecanju violinistica Letizia Ulika Roce je dobitnica prve nagrade, a s drugim nagradama slijede violinistice Lucia Lyon, Rea Turčinović i Ana Kanižaj", kaže Vuksan Zuban.

Učenici nisu bili uspješni samo u glazbenim predmetima, već i u engleskom jeziku, razina B, gdje su Leon Benčić Buro i Karlo Sandro Puđa osvojili prvu i drugu nagradu te Leon je odabran za odlazak na državno natjecanje koje će se održati u travnju.

- Izuzetno je važno istaknuti da, iako smo usko specijalizirani za glazbenu struku, njegujemo multidisciplinarnost i omogućujemo učenicima da se izraze i na drugim područjima, veli ravnateljica.

Dakle, sjajne su uspjehe, što na regionalnim, što na državnom natjecanju te međunarodnim, ostvarili učenici Stefano Scandale, Karlo Kalinić, Tibor Tomić, Noel Vretenar – rog; Andrija Bošnjaković – udaraljke; Letizia Ulika Roce, Lucia Lyon, Rea Turčinović, Ana Kanižaj, Lara Domić Djaković, Ana Rabar, Mattea Pučić, Vid Šarić, Tea Knežević – violina; Anamarija Bukovnik – violončelo; Lana Šarić, Ivan Šarić, Marija Božić, Chiara Moscarda, Romina Legović – harmonika; Antonio Roce – truba; Kaja Zagoranski – klavir; Leon Benčić Buro, Sandro Karlo Puđa – engleski jezik, a vrlo je važno istaknuti i nagrade zbora, budući da su brojni učenici nagrađeni i individualno, u sviranju svojih instrumenata, te sudjelovali su i u natjecanjima zbora.

Svakako, valja spomenuti i sve mentore, koji su svakodnevno radili s djecom, puno više od predviđenih sati, te izvlačili najbolje iz njih. Oni su Denis Goldin, Suzana Goldin, Snježana Demarin, Luka Horvat, Kristina Sponza, Milan Grbić, Alisa Cvitan, Anton Gergorić, Fabio Jurić, Vedran Vojnić, Orhida Antunović, Volodimir Balyk i Marijo Eterović, a vrlo važni su i korepetitori Aleksandra Santin Golojka, Massimiliana Brajković, Ivana Šenk, Snježana Demarin, Sandra Burić i Jadranka Celić Bernaz. (Vanesa BEGIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of