sve više korisnika i programa 

Predstavljen bogat program trodnevne manifestacije "Pula čita". Počinje već 7. svibnja 

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


Manifestacija "Pula čita", koja je došla do svog drugog izdanja, predstavljena je na konferenciji za novinare u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici. Tom je prigodom predstavljen i novi vizualni identitet knjižnice koji je kreirao Sean Poropat iz Studija Sonda.

- Bio sam godinama nečitatelj, hiperaktivan, jednostavno, nisam se mogao koncentrirati na jednu knjigu, pa sam zapostavio čitanje. No, onda sam počeo čitati i četiri-pet knjiga istovremeno, u meni se rodila ljubav za knjigama i sada jedva čekam vikende, slobodne dane kada ću imati više vremena za knjige i čitanje. Iskustvo čitanje je nevjerojatno, bogato, iznimno, mogu to slobodno reći nakon što sam bio i nečitatelj i čitatelj. U knjižnicama ima toliko knjiga, toliko bogatstva, svatko može pronaći nešto za sebe, tu je nevjerojatna količina sadržaja prisutna. Sam vizualni dio donosi polegnute knjige, te potom cijeli sadržaj koji treba otkriti, knjige kriju nevjerojatnu količinu sadržaja, svega, kazao je Poropat.

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Nadia Bužleta rekla je da će ovogodišnji program Pula čita biti iznimno bogat.

Novi vizualni identitet Gradske knjižnice i čitaoniceNovi vizualni identitet Gradske knjižnice i čitaonice

Sve počinje 7. svibnja u podne otvorenjem manifestacije, kada će Valter Roša čitati u atriju knjižnice. Od 13 sati uslijedit će program Čitamo s autorom i gost će biti Igor Beleš, koji će gostovati i u 19 sati, dok je u 17.30 sati gost Jan Bolić.

- Svakoga dana, tijekom jutra na programu će biti sadržaji za najmlađe, u Središnjoj knjižnici i u onoj Dječjoj, a poslijepodne susreti s autorima. Drugoga dana, u srijedu, 8. svibnja gostuje Tea Tulić, a sat kasnije Snježana Banović. U četvrtak, 9. svibnja u 19 sati naša gošća će biti Julijana Matanović. Imamo iznimne autore kao goste, a drago mi je da Pula čita 365 dana godišnje, imamo sve više korisnika i programa, kazala je Bužleta.

O važnosti ove manifestacije uz pohvalne riječi o radu knjižnice osvrnula se i gradska pročelnica za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin.

Knjižničarka Matea Radolović kazala je da će i ostale ustanove biti uključene u manifestaciju, tako će primjerice prvoga dana djeci i mlade čitati Matija Ferlin, u ime Istarskog narodnog kazališta, drugoga dana bit će to djelatnici kina Valli, a treće oni Arheološkog muzeja Istre.

U Carrarinoj ulici 9. svibnja učenici pulske talijanske osnovne škole čitat će djela Gervaisa, a istoga dana u goste dolazi Osrednja knjižnica Celje. Na programu će biti i dvije izložbe.

Manifestaciju podupiru Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Pula.

Svi sudionici:

Julijana Matanović, Snježana Banović, čiji će susret moderirati Đorđe Matić, Igor Beleš, Tea Tulić, Kašmir Huseinović i Andrea Petrlek Huseinović, Zoran Maljković, Jan Bolić, Tatjana Pokrajac Papucci, ilustratorica Lila Prap, Petra Valković, Valter Roša, učenici TOŠ "Giuseppina Martinuzzi", Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, djelatnici INK – Gradskog kazališta Pula, JU Pula Film Festival i Kino Valli, Arheološki muzej Istre, studentice i studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i mentorica Irena Mikulaco te Daniel Mikulaco iz Pulske podružnice Matice hrvatske, djelatnici Osrednje knjižnice Celje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of