ZAVRŠNI KONCERT UČENIKA PULSKE GLAZBENE ŠKOLE

Nastupili učenici, ali i Maestre


Završni koncert učenika pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova održan je u crkvi sv. Franje. Bila je to prilika da učenici pokažu što su sve naučili tijekom proteklog razdoblja, koliko su napredovali, a nekima je to bio prvi veći nastup. Bez obzira hoće li svi ti učenici nastaviti glazbeno obrazovanje, ovo je prilika da pokažu najbolje od onoga što su naučili, da se oslobode treme i savladaju vještine javnoga nastupa te da rade nešto kreativno, kada je satnica glazbenog u osnovnim školama minimalna.

Talentirani učenici

Nastupili su gitaristica Lucija Brkarić, harmonikaši Chiara Moscarda, Lana Šarić, Ivan Šarić, Leonardo Rojnić, klaviristi Massimo Lazarić, Marin Perković, Luka Buršić, violončelistica Anamarija Bukovnik, koja je s violinisticom Teom Knežević izvela vlastitu skladbu, naslovljenu "Dar", klarinetist Matija Vlašić, flautistica Lucia Burić, Vice Kunjašić (rog), Letizia Ulika Roce (violina), Antonio Roce (truba), Petra Barbarić iz Glazbene škole Samobor (violina) i Andrija Bošnjaković (vibrafon).

Tu su bili i solo pjevači, Mateo Škabić i Benjamin Šuran, kao i zbor Osnovne glazbene škole sa solisticom Lanom Polonijo pod vodstvom dirigentice Suzane Goldin.

Nastupile su i Maestre u istoimenoj vokalnoj skupini s Ronjgovom "Rodila loza" i narodnom bugarskom "Ergen deda". Sastav maestre čine Irena Vladisavljević, Naike Dapiran, Maša Pavićević (soprani), Ivana Šenk, Chiara Jurić, Kristina Sponza i Daina Dapiran (mezzosoprani) te alti Maja Putinja, Sandra Burić, Suzana Goldin i Vinka Burić.

Vrijedni mentori

Učenike su za nastupe pripremili profesori Goran Benevrkić, Orhida Antunović, Suzana Goldin, Marijo Eterović, Giorgio Sugar, Arduino Malpera, Volodimir Balyk, Karmen Kirac, Naike Dapiran, Marijana Prohaska, Denis Goldin, Kristina Sponza, Chiara Jurić, Luka Horvat, Zdenka Japec (za gostujuću učenicu) i Vedran Vojnić.

Korepetitori su profesori Ivana Šenk, Sandra Burić, Snježana Demarin, Massimiliana Brajković, Aleksandra Golojka i Lucija Stance (za gostujuću pjevačicu).

Audicije

Audicije za prvi razred osnovne glazbene škole održat će se u subotu, 9. lipnja od 10 do 12 sati u zgradi škole u Mletačkoj ulici. (Vanesa BEGIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater