manifestacija

Sutra počinje 45. Mediteranski kiparski simpozij. Sudjeluju Kuzma Kovačić, Jure Markota i Nenad Šoškić

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


Konferencijom za novinare sutra, 24. svibnja u 10 sati započinje jubilarno 45. izdanje manifestacije Mediteranski kiparski simpozij.

Sudionici na ovogodišnjem Simpoziju su: akademski kipari Kuzma Kovačić (Hrvatska), Jure Markota (Slovenija) te Nenad Šoškić (Crna Gora). Na konferenciji za novinare govorit će predsjednica Udruge MKS Renata Kiršić Veselica te predstavnici donatora Grada Labina i Općine Sveta Nedjelja te njihovih turističkih zajednica koji će predstaviti ovogodišnji program i popratne sadržaje koji će dodatno oplemeniti manifestaciju i Park skulptura Dubrova.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

Kustosi ovogodišnjeg Simpozija Mladen Lučić i Stephanie Peršić pobliže će upoznati prisutne s djelokrugom rada autora, a priliku predstaviti se imat će i kipari.

"Nakon službenog dijela konferencije, od 11 sati u informativnom centru Kocka održat će se neformalno druženje s autorima. Autori i obrada skulptura moći će se pratiti od ponedjeljka, 27. svibnja u jutarnjem i popodnevnom terminu. Nadamo se velikom odazivu publike tijekom Simpozija kao i na popratnim aktivnostima koje će biti organizirane. Svečanost zatvaranja simpozija planirana je za 15. lipnja uz prigodni glazbeni program uz nastup Jelene Radan i Pedra Abreu, izjavila je predsjednica udruge i koordinatorica ovogodišnjeg izdanja Simpozija Renata Kiršić Veselica.

Program 45. Mediteranskog kiparskog simpozija sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija RH, Istarska županija – Upravni odjel za kulturu i zavičajnost, Grad Labin, Općina Sveta Nedelja, TZ Labin, TZ Općine Sveta Nedelja. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini