Nagrada hrvatskog glumišta

Među nominiranima i istarski umjetnici Irin Šime Rabar, Marija Kuhar Šoša i Benjamin Šuran

| Autor: Vanesa Begić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Objavljene su nominacije najboljih umjetničkih ostvarenja u raznim kategorijama za Nagradu hrvatskog glumišta za 2023. godinu. Među nominiranima ima i umjetnika iz Istre.

Irin Šime Rabar iz Teatra Naranča nominiran je za najbolje glumačko ostvarenje u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade - muška uloga za ulogu Cara u predstavi "Carevo novo ruho" Igora Bojovića u režiji Majkla Mikolića i produkciji Teatra Naranča iz Pule.

(Arhiva Glasa Istre)(Arhiva Glasa Istre)

Za najbolje umjetničko ostvarenje – opereta/mjuzikl u kategoriji ženske uloge nominirana je Marija Kuhar Šoša, sopranistica rodom iz Žminja za ulogu Adele u opereti "Šišmiš" Johanna Straussa mlađeg, u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

(Arhiva Glasa Istre)(Arhiva Glasa Istre)

U istoj kategoriji i u istoj opereti - ali za mušku ulogu, nominiran je i bas-bariton Benjamin Šuran iz Tripari pored Baderne.

Žiri za dramu činili su Velimir Čokljat - predsjednik, te članovi Davor Meštrović, Jasna Palić Picukarić, Antonija Stanišić Šperanda i Ana-Marija Vrdoljak, žiri za operu, operetu i mjuzikl Jana Haluza - predsjednica, te članovi Goran Merčep i Laura Vadjon, a za balet dr.sc. Svebor Sečak predsjednik te članovi Lydia Mila-Milovac i Mladen Mordej Vučković. Rad svih žirija koordinirala je tajnica Hrvatskog društva dramskih umjetnika Marija Filipović.

Nagrade će biti dodijeljene 24. studenog.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater